снимка БулфотоОчевидно е, че успяхме да намалим броя на новозаразените,

...
снимка БулфотоОчевидно е, че успяхме да намалим броя на новозаразените,
Коментари Харесай

Другата седмица решават дали да има ново удължаване на мерките

снимка Булфото

" Очевидно е, че успяхме да понижим броя на новозаразените ", счита здравният контрольор.

Той чака до 10 дни и имунизацията на „ АстраЗенека “ да получи позволение за приложимост в страните от Европейски Съюз.

Следващата седмица ще бъде решено дали да се удължат ограничаващите противоепидемични ограничения и след 31-ви януари, или по-рано да бъдат облекчени.

Това сподели пред БНР главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, член на Националния действен щаб.

Той посочи, че това ще стане въз основата на данни от миналата цялостна работна седмица, в която и децата се върнаха в детските градини и учениците от 1-ви до 4-ти клас – в учебно заведение.

По думите му главната цел е да се търси салдото сред това да се понижи рискът и да не се приключват всички обществени действия, „ което води до тежки последствия:

„ Тенденцията се пречупи, само че е рано да се каже, че е дефинитивно. Очевидно е, че успяхме да понижим броя на новозаразените, по този начин и на хората, нуждаещи се от здравна помощ, а и на тези, които го карат най-тежко и попадат в интензивни отделения “.

Той уточни, че поради т.нар. британска разновидност на ковид, която докара до скок на инфектираните във Англия, не разрешава да се дават прогнози по какъв начин ще се развия пандемията изобщо в Европа и в частност в България.

Кунчев акцентира, че поради това мнението му за идните парламентарни избори е да се създадат тогава, когато реши този, от който зависи – президентът, без да се обляга на здравната експертиза, тъй като тя не може да каже по кое време е по-благоприятният интервал за това:

„ Причината няма да е в здравните управляващи за това да слагат под въпрос провеждането на изборите “.

„ Радвам се, че ползата към имунизациите е огромен и избирам този вид – да има търсене и имунизациите да не доближават, в сравнение с да е противоположното “, съобщи доцент Кунчев.

Той чака до 10 дни и имунизацията на „ АстраЗенека “ да получи позволение за приложимост в страните от Европейски Съюз.

Доц. Кунчев още веднъж изясни, че преболедувалите хора могат да бъдат ваксинирани, без това да е риск за тях, само че не е належащо да се прави на стадий, в който имунизациите не са задоволителни за всеобщо ваксиниране.

Той предложи хората с построени антитела от срещата им с ковид да наблюдават равнищата на им и да се имунизират, когато титърът на антителата се намали.

„ Предстоят доставки на ваксини от „ Модерна “ – първите количества са 2000-3000 до 5000 дози, последователно ще се усилват и през април чакаме 220 хиляди дози от тази ваксина “, акцентира Кунчев.

Той заяви, че досега информацията за профила на имунизацията на „ Пфайзер “, която към този момент е сложена на 14 хиляди души, е доста добра, има единствено 5 регистрирани случая с нежелани реакции, само че те са в границите на предстоящите – болежка в региона на убождането при имунизирането и леко разбиране на ръката, само че отшумяват в границите на часове или на 1-2 дни.

Във връзка с проведената имунизация на общински съветници в Сандански, доцент Ангел Кунчев беше безапелационен, че НОЩ следи за отклонения от проекта за имунизация и нарушаванията ще бъдат наказвани.

Според него при развила се към този момент пандемия и засягане на всички страни е неточност да се прекъсва въобще придвижването на хората, само че акцентира, че условието за негативни резултати от проби и карантиниране е належащо.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР