Снимка: БулфотоНие ще влезем в зловеща комбинация от кризи. Не

...
Снимка: БулфотоНие ще влезем в зловеща комбинация от кризи. Не
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Няма да ставам премиер. Ще влезем в зловеща комбинация от кризи

Снимка: Булфото

„ Ние ще влезем в злокобна композиция от рецесии. Не забравяйте здравната рецесия. Няма никакви белези пандемията да е завършила. Дори експертите настояват, че по време на есента и зимата, тя ще бъде по-страшна, в сравнение с е сега. На второ място като резултат от пандемията и накъсването на световните вериги и доставки, несъмнено ще има икономическа рецесия, може да спорим какъв брой ще е дълбока. Първите цифри са плашещи. Те безусловно са сравними с числата от времето на Голямата меланхолия. Знаете, тогава изгубеният Брутният вътрешен продукт е близо 20% и се сещате какви стопански катаклизми води това. На трето място - явно е, че имаме и политическа рецесия. Това е допустимо най-лошата композиция от три рецесии, една върху друга, изключвам здравната, икономическата и политическата, взаимно ще усилват силата си. Дали има риск, има. “ Това сподели за БГНЕС вицепремиерът Томислав Дончев, написа tribune.bg.

„ Има риск. Въпрос на мъдрост освен от страна на хората, въпрос на мъдрост е от страна на политиците. Понякога политикът е този, който е и общественик, може да отстъпи от партийния интерес, единствено и единствено да пази страната и политическата система. В такава обстановка би трябвало и такива жертви да се вършат “, добави Дончев.

Не е почтено да оглавя държавното управление, съобщи той във връзка готовността на премиера Бойко Борисов да се отдръпна от властта. „ Правителството би трябвало да бъде управлявано от водача на партия, какъвто аз не съм. Това не е единствено техническа работа. Самата конституционна логичност допуска водачът на най-голямата политическа мощ – тази, която е спечелила изборите, този, който е убедил хората, че има правото да води, той да стане министър-председател. Дори в една объркана обстановка, даже в миг политическа рецесия, аз смятам, че това е замяна и не е почтено ”, добави Дончев.

Според Дончев от създалата се сега обстановка в страната няма елементарен излаз. „ От една страна чуваме „ Оставка “, в това число и под прозорците си. Няма да мерим броя на протестиращите, това е нечиста сделка. Дори и да са 10 души, в случай че имат някакви претенции, те са значими. Най-малкото, тъй като всяка вечер се рециклират в ефир ”, уточни още той.

Вицепрезидентът е на мнение, че сега народът е разграничен. Смята още, че общественик, който го е грижа и за обществото, и за страната, не може да способства за това.

„ Една оставка на министър-председателя, оставка на държавното управление, евентуално би успокоила огромна част от публичните напрежения. От друга страна – за нас са дали своят вот един милион души. Ние имаме 100 000 души членове и те са срещу. Считат, че това е поддаване на напън. За следващ път, тъй като по силата на някаква странна историческа нужда това се случва за трети път ”, безапелационен е Дончев.  

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР