Снимка: БулфотоНай-вероятно ще бъде съставено правителство с кратък живот, за

...
Снимка: БулфотоНай-вероятно ще бъде съставено правителство с кратък живот, за
Коментари Харесай

Асен Агов: Най-вероятно ще бъде съставено правителство с кратък живот, за да има време да се свършат най-важните неща

Снимка: Булфото

" Най-вероятно ще бъде формирано държавно управление с къс живот, с цел да има време да се свършат най-важните неща. На първо място би трябвало да се извърши смяната в изборния закон, тъй че да се позволи гласуването по пощата, което да разреши на 2 млн. българи в чужбина да гласоподават ", съобщи журналистът и политик Асен Агов в студиото на " Денят ON AIR ".

Той е от малцината, които пазят местенето на Народното събрание в постройката на някогашния Партиен дом. Според него няма по-голям знак на смяната от това да се реалокира " храма на демокрацията " в " храма на  потисничеството ". 
" За мен няма по-сериозно задраскване на комунистическата история от преместването на Народното събрание, а от горната страна на всичко там е по-удобно да се работи. Старата постройка наподобява като остарялото кино " Влайкова ", посочи журналистът в ефира на Bulgaria ON AIR.

Агов счита, че парламентаризмът ще бъде възобновен и е на мнение, че отсъствието на Борисов, който от повече от година не е влизал в заседателна зала на Народно събрание, е насмешка.

" Борисов излиза в отпуск, тъй като не желае да се яви пред Народното събрание. Пренебрежението към Народното събрание удостоверява тезата, че това беше едно квазиавторитарно ръководство - еднолично ръководство на човек, който не съм сигурен, че има всички качества да ръководи, с изключение на да кара джип ", уточни събеседникът на Ганиела Ангелова.
В България има две политически течения - консерватори и реформатори, стана още ясно от думите му.

" Консерваторите желаят да затворят статуквото в буркани, да го консервират и да си го сложат в мазето за лична приложимост, а реформаторите в този момент са на ход ", акцентира журналистът.

По думите му, днешният ден е " пресен въздух " за българския парламентаризъм.
" Нахлу пресен въздух в остарялата постройка на Народното събрание. Този пресен въздух би трябвало да нахлуе въобще в политическия живот ", безапелационен е Агов.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР