СНИМКА: БУЛФОТОНа дневен ред стоят всички възможни източници за доставки

...
СНИМКА: БУЛФОТОНа дневен ред стоят всички възможни източници за доставки
Коментари Харесай

Министърът на енергетиката: Газпром е последният вариант

СНИМКА: " БУЛФОТО "

На дневен ред стоят всички вероятни източници за доставки на газ, в това число и " Газпром ", само че това е последният вид. Това съобщи служебният министър на енергетиката Росен Христов в ефира на " Българска национална телевизия ".

" Още не сме почнали да търсим контакт с тях, тъй като гледаме да изчерпаме всички вероятни разновидности. Това е финален вид, само че не сме ги изхвърлили от листа с варианти ", разяснява Христов.

Той разяснява и митингите против подновяването на договарянията с " Газпром " и добави, че България е демократична страна и всеки има право да изрича мнение и да стачкува.

" Лошото е, когато тези тематики се употребяват за политически цели - колкото хора стачкуват на площада, десетки пъти повече ме питат по какъв начин ще си отопляват жилищата, учебните заведения, лечебните заведения, страната. Лесно е, когато човек получава заплата на равнище София, да каже, че не му е проблем да заплати по-скъп газ, по-скъп самун. Когато заплатата в страната е няколкостотин лв. и по-голямата част отива за заплащане на битови сметки, не е толкоз елементарно човек да каже " не ме интересува цената ", сподели служебният министър на енергетиката.

По думите на Росен Христов кабинетът на Кирил Петков " не е спирал да си приказва с " Газпром " и разяснява, че има кореспонденция, съгласно която са " водени договаряния, отправяни са писма и е платена колосална сума за адвокатски съвещания, които да поддържа тези договаряния ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР