Снимка: БулфотоЕдинственото положително нещо, което произтече от цялото това безсмислено

...
Снимка: БулфотоЕдинственото положително нещо, което произтече от цялото това безсмислено
Коментари Харесай

Владо Береану: Радостно е, че Борисов е страхлив

Снимка: Булфото

" Единственото позитивно нещо, което произтече от цялото това безсмислено сборище на ГЕРБ през днешния ден бе, че стана ясно, че Борисов не знае какво да направи. Според мен, доста скоро, по един или различен метод, той ще се отдръпна от сцената. Поне за малко. Това приготвя. Той приготви вид да подаде и оставка, макар че осъзнава ясно, че в случай че подаде оставката си ГЕРБ се разпада. Радостно е, че самия Борисов е нерешителен. "

Това сподели пред Фрог Нюз журналистът и анализатор Владимир Береану. Той разяснява отдръпването на Севда Арнаудова, незабавно свиканата Национална конференция на ГЕРБ и митингите в страната. Ето какво сподели още той пред екипа на медията:

Премиерът приказва пред голям брой членове на ГЕРБ през днешния ден. Речта му по какъв начин ви прозвуча?

Основното е, че не съм чувал в последно време по слаба тирада и по-слаба изява на Борисов от тази. Той в действителност сега е доста уплашен. Няколко детайла се виждат. Първо, той стартира да се дистанцира от основния прокурор. Опита се да изясни, че той няма нищо общо с основния прокурор и неговото назначение, че подписът бил на президента Румен Радев, макар че това е извършване на Конституцията. Дистанцира се от Иван Гешев, т.е. стартира да схваща, че настояванията за оставката на обвинител №1 явно са оправдани. Този опит за разграничение за първи път го виждаме.

Второ – имаше едно доста забавно изявление, че той бил най-проверявания от Национална агенция за приходите за персоналните му приходи, за средствата, които той има или няма, което показва негов боязън от това да бъде разследван. Естествено, че никой не знае за тези инспекции, дали са правилни или не, само че той държеше да подскаже, че той не е подкупен. От това, че твърди, че е подлаган на доста инспекции се вижда, че явно го е боязън от вероятно започване самостоятелни инспекции на персоналните му финанси и персоналните ми активи.

Реално той просто нищо не сподели. „ Аз съм подготвен, но в този момент ще обсъждаме… Дали ще остане някакво държавно управление без мене, аз съм подготвен да се отдръпва, но съдружните ми сътрудници не искат… “. То е явно, че не желаят, тъй като всевъзможни социологически изследвания демонстрират, че нито един от двамата, нито Красимир Каракачанов, нито Валери Симеонов, и обединени и по настрана, при възможни нови избори, няма да влязат в  ръководство то. Така че, това при тях е за последно. Същевременно Борисов обясни, че ГЕРБ няма никакво бъдеще при възможни нови избори, тъй като единствените, с които би могъл да се коалира са Патриотите, които няма да влязат и Съюз на демократичните сили, което пък въобще не съществува. Това, че там някакъв началник върви и се прави на началник на нещо, което не съществува, не значи нищо.

Беше ли нужна цяла Национална конференция на Политическа партия ГЕРБ с цел да бъдат казани тези неща?

Абсолютно безсмислено беше. Това беше един акт на суматоха. Събра едни хора небрежно. Повечето от тези хора нямаха визия за какво са събрани там. Това бяха служащи по автомагистрали, притежатели на всякакви дребни строителни фирмички, които получават пари с помощта на някакви публични поръчки, които са готови от настоящето държавно управление. Изобщо тези хора не знаеха много-много за какво са там.

Изключително вяла беше и тяхната изява с възгласите „ Бойко, Бойко “. Опитваха се някои да провокират някакви крясъци, които изчезваха тъкмо след 10-тина секунди и не бяха подети от цялата тази навалица, която беше събрана там. Много неприятно беше, че бяха събрани навръх слънце. Тези хора по какъв начин са издържали въобще. Заради това беше и толкоз малко събитието. За Борисов, който приказва най-малко час, час и 15 минути, свикнахме с това на брифингите от изключителното състояние, тук беше доста къс, тъй като в действителност не знаеше какво да каже. Така де се каже, остави всички порти отворени – но може да се махна, но може да остане държавно управление без мене, но може това, може това – явно е, че не знае какво да прави. Цялата тази изява е поредна демонстрация на суматоха.

За първи път виждаме сходна експанзия против публицисти и жители. Имаше боричкане, чупене на телефони и камери, късане на облекла. Не сме виждали сходно нещо на такива политически сбирки. Това по какъв начин може да се разяснява?

Това към този момент е изблик на отчаянието в ръководещите. Очевидно е, че има част от тези, които поучават Борисов, които желаят той да употребява мощ против протестиращите, против блокадите. Той самия го е боязън от сходно нещо, тъй като такава ескалация ще изкара в действителност доста повече хора на улицата.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР