СНИМКА: БУЛФОТОБез конфликт на интереси и без политически поръчки във

...
СНИМКА: БУЛФОТОБез конфликт на интереси и без политически поръчки във
Коментари Харесай

Министерството на иновациите и растежа започва одит във Фонда на фондовете

СНИМКА: " БУЛФОТО "

Без спор на ползи и без политически поръчки във Фонда на фондовете. Това ще бъде основата на одита, който Министерството на нововъведенията и растежа стартира още от на следващия ден, разгласи служебният министър на нововъведенията и растежа Александър Пулев на конференция.

Той показа пред медиите активността на Фонда на фондовете, главно разграничена в два сегмента. За сегмента, който съставлява 80 % от активността на фонда, и обвързван с дългови финансови принадлежности, министър Пулев регистрира, че работи дейно. До бизнеса са разпределени съвсем 700 млн. лева, подкрепени са съвсем 1 831 компании, регистрира министърът.

Другата част, която съставлява към 20 % от активността на Фонда на фондовете, са по този начин наречените дялови финансови принадлежности, които представлявали по-високо рисков сегмент. Пулев концентрира вниманието точно към тях в частта им " ускорение " и " начален стадий на напредък ".

По думите му става дума за подобен вид инвестиция в капитала, при която се дава заем на доверие на започващия бизнес, като се разчита доста на оценката на финансовия медиатор. Тоест дава се един кеш на започващия бизнес и се поема задължението от страна на създателя на този бизнес да влага доброжелателно в развиването му, изясни Пулев. Той посочи, че на този стадий даже не е нужно да има регистриран бизнес, учредена компания, с цел да се получи инвестицията. Именно в този сегмент има получен деен сигнал в министерството, поради който се назначава и одитът.

Ще въведем нови ясни критерии по отношение на оценъчната методология, когато пристигна евентуалният основател на бизнес и стартира да беседва с финансовия медиатор, би трябвало да има доста ясни критерии, на каква база ще се оцени тази инвестиция, посочи той.

Министър Пулев съобщи, че ще се вкарат условия за самоучастие, използвани към създателите на фирмите. Ще въведем минимални условия по отношение на наличието на тези презентации, минимални условия по отношение на опита на екипа на създателите и по отношение на наличието на бизнес проекта, което е използвано за компании в по-напреднал стадий от тяхното развиване, добави той.

Министърът разгласи, че са сезирани всички администрации и сега, в който има резултат от одита, той ще бъде разгласен. /БТА
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР