Снимка Булфото, архивЗапочват проверки. Президентската институция настоява за пълното изсветляване

...
Снимка Булфото, архивЗапочват проверки. Президентската институция настоява за пълното изсветляване
Коментари Харесай

Президенството иска проверка на изразходваните милиарди левове през последните години и колите за МВР

Снимка Булфото, списък

Започват инспекции. Президентската институция упорства за цялостното изсветляване освен на тази съмнителна доставка на коли за Министерство на вътрешните работи от държавното управление на Бойко Борисов, само че и за инспекция на изразходваните милиарди левове през последните години, в това число в случаите, когато публични поръчки не се организират въобще. Това разпространиха до медиите от прессекретариата на президента. 

Ето позицията на президенството, която е изпратена през днешния ден:

Периодичното тиражиране на внушението, че като длъжностен министър на вътрешните работи през 2017 година Пламен Узунов е сключил контракт за доставка на 290 високопроходими коли за Министерство на вътрешните работи няма да го трансформира в истина. Тази медийна „ сензация “ бе препоръчана на вниманието на жителите и напролет на 2019 година и си остава също толкоз в прорез с истината към днешна дата.

Процедурата по закупуване на въпросните коли от Министерство на вътрешните работи е стартирана през есента на 2016 година от второто държавно управление на премиера Бойко Борисов и е завършила с подписването на контракт 10 месеца след приключването на мандата на Пламен Узунов като длъжностен министър на вътрешните работи.

Въпросният контракт освен е подписан по време на третия кабинет на Бойко Борисов на 22 февруари 2018 година, съвсем 10 месеца след края на мандата на служебното държавно управление, само че и посоченият краен период за осъществяване на същия контракт е септември 2017 година Заради това явно несъгласие при започване на февруари 2018 година Европейската комисия е уведомила Министерство на вътрешните работи, че при подписване на въпросния контракт за страната ни може да последва финансова глоба. Министерството на вътрешните работи е пренебрегнало рекомендацията на Европейска комисия и на 22 февруари 2018 година е подписало контракта.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР