Снимка Булфото, архивВицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева

Снимка Булфото, архивВицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева ...

Външните министри на ЕС, включително Захариева, на среща с лидера на опозицията в Беларус.Снимка Булфото, архив

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева пристигна от Одеса в Брюксел, където ще участва в заседанието на Съвета "Външни работи" днес, 21 септември. На неформална работна закуска министрите на външните работи от ЕС ще разговарят със Светлана Тихановская, опозиционния кандидат за президент на Беларус, която в момента принудително пребивава в Литва.

След това министрите ще обсъдят актуалната обстановка в Беларус след президентските избори. Очаква се върховният представител на ЕС по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел да информира за следващите стъпки по извършването на цялостен преглед на отношенията на ЕС с Беларус.

В дневния ред на срещата са и развитието на политическата ситуация в Либия, отношенията ЕС - Африканския съюз. Жозеп Борел ще предостави информация, включително по актуалните развития на ситуацията в Тунис, Ливан, отношенията на ЕС с Турция в контекста на ситуацията в Източното Средиземноморие, отношенията на ЕС с Русия в контекста на отравянето на Алексей Навални, пише БГНЕС. В рамките на неформален обяд външните министри ще дискутират приоритетите в развитието на отношенията с партньорите от Южното съседство.

 

Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на [email protected]. Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на и вижте още в -  .

Прочети тук -

Източник: petel.bg