Снимка Булфото, архивВицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева

...
Снимка Булфото, архивВицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева
Коментари Харесай

Външните министри на ЕС, включително Захариева, на среща с лидера на опозицията в Беларус

Снимка Булфото, списък

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева дойде от Одеса в Брюксел, където ще взе участие в съвещанието на Съвета " Външни работи " през днешния ден, 21 септември. На неофициална работна закуска министрите на външните работи от Европейски Съюз ще беседват със Светлана Тихановская, опозиционния претендент за президент на Беларус, която сега наложително обитава в Литва.

След това министрите ще обсъдят настоящата конюнктура в Беларус след президентските избори. Очаква се висшият представител на Европейски Съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел да осведоми за идващите стъпки по осъществяването на повсеместен обзор на връзките на Европейски Съюз с Беларус.

В дневния ред на срещата са и развиването на политическата обстановка в Либия, връзките Европейски Съюз - Африканския съюз. Жозеп Борел ще даде информация, в това число по настоящите развития на обстановката в Тунис, Ливан, връзките на Европейски Съюз с Турция в подтекста на обстановката в Източното Средиземноморие, връзките на Европейски Съюз с Русия в подтекста на отравянето на Алексей Навални, написа БГНЕС. В рамките на неофициален обяд външните министри ще дискутират целите в развиването на връзките с сътрудниците от Южното съседство.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР