Снимка Булфото, архиввидео: БТВНе трябва да набеждаваме само една ваксина,

...
Снимка Булфото, архиввидео: БТВНе трябва да набеждаваме само една ваксина,
Коментари Харесай

Тодор Кантарджиев: Много хора са в болницата и много хора са болни

Снимка Булфото, списък

видео: БТВ

Не би трябвало да набеждаваме единствено една ваксина ", безапелационен е той.

Значителен спад на новозаразените с ковид до есента – такава прогноза направи проф. Тодор Кантарджиев в ефира bTV.

„ Мисля, че есента ще имаме към този момент малко случаи и ще са единствено в обособени места, колективи и фамилии. Дай Боже хората да си носят маските, да не се събират и в този момент да не се събират на закрито и имунизацията да върви “, разяснява той.



Кантарджиев регистрира, че страната ни демонстрира прогрес в последните дни, като заболеваемостта на 14-дневна база е спаднала под 400 на 100 хиляди души население.

Обнадеждаващите данни обаче не значат, че третата вълна е минала: „ Много хора са в болничното заведение и доста хора са заболели. Това, което тормози здравните управляващи, са хората, които умират. Обикновено, когато се излиза от пик на заболяемост, още 2-3 седмици смъртността пораства и броят на хората в лечебни заведения остава непрекъснат. Това е по този начин, тъй като новият английски вид е присъщ с това, че визира по-млади хора и второ – болестта, когато е в болница, продължава по-дълго време “, уточни проф. Кантарджиев.

От 30 април до 9 май още веднъж ще отворят така наречен „ зелени коридори “, този път с иРНК ваксини. Ваксината на производителя „ Янсен “ в този момент остава на склад до понеделник, до момента в който не се вземе решение по отношение на използването ѝ, откакто се появиха подозрения, че предизвиква тромбози. Според проф. Кантарджиев обаче заплаха от потреблението на препарата няма.

„ Тези тежки странични резултати не са толкоз добре проучени, тъй като са няколкостотин на 30-те млн. във Англия. Те са 3-4 на 150 хиляди имунизирани в границите на седмица. Не са толкоз постоянно срещани. Не би трябвало да набеждаваме единствено една ваксина. Това е толкоз рядко, че още не може изрично да се каже – това е от имунизацията или това е станало инцидентно “, уточни проф. Кантарджиев.  

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР