Снимка Булфото, архивВаксинацията влезе в норми според здравния министър. Няма

...
Снимка Булфото, архивВаксинацията влезе в норми според здравния министър. Няма
Коментари Харесай

Министър Костадин Ангелов: Няма място за притеснение

Снимка Булфото, списък

Ваксинацията влезе в правила съгласно здравния министър. Няма място за терзание. Това сподели министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов пред публицисти по отношение на увеличаващия се брой на инфектирани с COVID-19 в страната, съобщи кореспондент на  Радио „ “ – Варна . Проф. Ангелов добави, че през днешния ден ще пътува за София, където се чака да организира среща с представители на Регионалните здравни инспекции в страната и да се разиска обстановката.

„ Искаме хората да са спокойни. Знаем какво се случва, знаем по какъв начин да го овладеем – няма място за никакви терзания. За голямо наше страдание, обстановката продължава към този момент повече от година, като с изключение на физическо здраве, ние имаме психическо и обществено здраве, които са от първостепенно значение за силата на обществото. Апелирам да не противопоставяме отрасъл с отрасъл, тъй като главната ни концепция е да излезем оптимално бързо от тази неприятна обстановка и да удържим на провокациите, дружно като общество “, съобщи още министър Ангелов.

На въпрос по какъв начин ще отговори на рецензиите, че държавното управление е прибързало с разхлабването на ограниченията, проф. Ангелов отговори, че разбори се вършат всекидневно и там където е належащо се ползват нужните ограничения.
„ Относно Британския вариант в случай че вземем като образец Западните страни с техните строги ограничения ще забележим, че резултатът е никакъв. Т.е. ограниченията не оказват помощ или не могат да понижат дотолкоз цифрата на разпространяване на вируса (т.нар. репродуктивно число), тъй че то да бъде дейно за преодоляване на обстановката. Пак желая да повторя – няма място за суматоха, дано хората бъдат спокойни “, добави проф. Ангелов.

Здравният министър уточни, че имунизациите не престават да идват и добави, че на уеб страницата на Министерството на здравеопазването се качва информация.

„ Именно по тази причина сме отворили и електронната система за записванията и би трябвало да Ви кажа, че хакерските офанзиви не стопират. Аз не мога да схвана, каква е концепцията на този вид офанзиви към осведомителната система. Явно някой доста желае ние да се провалим, само че това няма по какъв начин да се случи. Информационно обслужване има денонощен екип, който не стопира работа и на всеки час ни подават информация.

Записалите се все още са съвсем 60 000 индивида, паралелно с това вършим систематизиране на дозите там където е належащо, поръчките са съобразени с количествата ваксини, които ще дойдат в страната. Също по този начин разпределяме наличните ваксини и на персоналните лекари. Като цяло имунизацията върви с положително движение. Аз персонално съм удовлетворен от темпото, с което вървим и в случай че продължаваме в същия дух, до края на лятото ще реализираме това към което се целим “, сподели в умозаключение здравният министър проф. Ангелов.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР