Снимка Булфото, архивВ петък Макрон ще продължи обиколката към Южна

...
Снимка Булфото, архивВ петък Макрон ще продължи обиколката към Южна
Коментари Харесай

Френският президент: Доставката на ваксини до Африка е световен интерес

Снимка Булфото, списък

В петък Макрон ще продължи обиколката към Южна Африка.

Доставката на ваксини COVID-19 до Африка е освен морално обвързване, само че е и в европейски, и в международен интерес, за да се предотврати възраждането на нови варианти на вируса. Това съобщи френският президент Еманюел Макрон в Руанда, цитиран от " Ройтерс ".

Макрон съобщи, че Франция е на път да достави 30 милиона дози ваксина против COVID-19 до Африка до края на годината, че Германия също ще достави 30 милиона дози и че Европейският съюз ще достави повече от 100 милиона дози за Африка тази година.

" Да помогнем на Африка да се имунизира е на първо място дълг на солидарността, а също така е напълно просто в полза на всички европейски страни, всички страни по света ", сподели Макрон по време на посещаване при имунизация център в Кигали в коридорите на държавно посещаване.

Той сподели, че в случай че всички страни не получат имунизации, вирусът ще продължи да се популяризира и да мутира в нови разновидности, които по-късно на собствен ред могат да се появят още веднъж в страни, които към този момент са ваксинирали популациите си.

" Следователно тази тактика не е просто честен дълг, а здравословно условие ", сподели Макрон.

Припомняме, че по-рано през май Макрон към този момент разяснява тематиката, като разгласи, че е приоритет да се имунизира най-малко 40% от популацията на континента против коронавирус до края на 2021 година

Държавният глава посети Руанда в опит да възстановява връзките сред двете страни, помрачени от години поради дейностите на Франция в геноцида през 1994 година в източноафриканската страна, при който загинаха 800 000 души.

Това е първото посещаване на Макрон в страната от встъпването му в служба. Преди да тръгне, той изрази вяра за ново начало в двустранните връзки.

Историческа комисия неотдавна излезе със умозаключение, че Франция носи забележителна отговорност за геноцида. Един от изводите беше, че Париж остава кьорав за подготовката за убийствата. Няма обаче данни за съучастничество на Франция в избиванията.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР