Снимка Булфото, архивТой коментира, че в момента се изписват лекарства

...
Снимка Булфото, архивТой коментира, че в момента се изписват лекарства
Коментари Харесай

Здравният министър Кацаров: Няма паника и хаос, разкрити са необходимите легла, има лекарства

Снимка Булфото, списък

Той разяснява, че сега се изписват медикаменти за домашно лекуване на COVID-19.

 

Ваксината ни защищава да не боледуваме тежко, да не умрем. Хазартно отношение към живота е, в случай че при тези цифри не се ваксинираш. Дори хората единствено над 60 години да се имунизират всеобщо, аз съм подготвен да анулира всички ограничения, тъй като смъртността е там. Смисълът на третата доза е да усъвършенства имунната отбрана, което да докара до по-малък брой заболели и до по-малък брой умряли, ползва се откакто са минали 6 месеца след приключен цикъл на имунизация. Това съобщи в " Денят стартира " с Георги Любенов министърът на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров.

По думите му присъственото образование ще продължи до края на образователната година, в случай че не навлезем в тъмночервената зона.

" Ако се имунизираме всеобщо, присъственото образование ще остане за всички деца. Продължава при децата да протича по-леко болестта. Относно случаи на смъртност при деца, те са с тежки увреждания ", добави министър Стойчо Кацаров.

Според него се слага трета доза на " Пфайзер ", тъй като те са напреднали в проучванията, министърът отхвърли да има търговски или политически аргументи в избора.

" Възможно е някой да си е слагал трета доза, само че тя не е записана в системата, официално е нарушаване на разпоредбите. Цялата организация за слагането е обезпечена, приканвам всички да го създадат. Случаите на тежки затруднения са изключителна необичайност, всяко лекарство може да даде странична реакция. Преобладаващият вариант е Делта, правят се инспекции на заведенията, набелязват се избрани обекти. И най-хубавият надзор няма да е сполучлив, в случай че самите хора отхвърлят да вземат участие, не е нужно да се гоним. Няма суматоха и безпорядък, разкрити са нужните кревати, основана е добра организация, има медикаменти ", добави Стойчо Кацаров.

" Става по-бавно, в сравнение с ми се желае, има политическа интервенция, опит да се саботира процесът. Очевидно е, че има предписание към кметове на общини да се въздържат и да не позволяват общински ДКЦ-та да подписват контракти за откриване на Коронавирус зони ", сподели още Стойчо Кацаров.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР