Снимка Булфото, архивСв. прпмчк Дометий. Св. Наркис патр. ЙерусалимскиСв. Дометий

...
Снимка Булфото, архивСв. прпмчк Дометий. Св. Наркис патр. ЙерусалимскиСв. Дометий
Коментари Харесай

Валери и Валерия са имениците днес

Снимка Булфото, списък

Св. прпмчк Дометий. Св. Наркис патр. Йерусалимски

Св. Дометий се родил в Персия като богохулник във времето на Константин Велики. Като дребен той се срещнал с Христовата религия, оставил езичеството и се кръстил. Толкова доста той обикнал същинската религия, че напуснал всичко светско и станал духовник в един манастир до гр. Низибия.

След като поживял тук известно време, той поискал да се отдаде на безгласен живот. Затова напуснал манастира и отишъл в една пуста планина, където се настанил в пещера. Чрез пост, молитва, бдение и богомислие той достигнал такава светост и съвършенство, че изцерявал от всевъзможни заболявания. В тия лимити пристигнал Юлиан Отстъпник. Той чул за Дометий и пратил люде да зазидат отшелника в пещерата жив, дружно с двама негови възпитаници. Така приключил живота си този Божи ласкател и се преселил в Царството небесно. Това станало в 363 година.

Празнуват: Валери, Валерия

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР