Снимка Булфото, архивСлед 4-часови дебати ПК Финанси и бюджет“ одобри

...
Снимка Булфото, архивСлед 4-часови дебати ПК Финанси и бюджет“ одобри
Коментари Харесай

556,7 млн. лева е бюджетът на Община Варна

Снимка Булфото, списък

След 4-часови диспути ПК „ Финанси и бюджет “ утвърди проектобюджета на Варна за 2021 година Той е в размер на 556,7 млн. лв., от които 68,63 млн. лв. ще бъдат обезпечени по европейски планове и стратегии, оповестяват от Общински съвет - Варна.

Приходите по бюджета на общината са в размер на 488,07 млн. лв.. От тях 279,1 млн. лв., което е 57,1% от общия бюджет, са за локални действия. Останалите близо 209 млн. лв. са плануваните доходи за делегирани държавни действия.

Прогнозните приходи от имуществени и други налози по бюджета за 2021 година са в размер на близо 87 млн. лв.. Най-голям дял заемат данъците върху недвижимите парцели и транспортните средства – 53,7 млн. лв..

Неданъчните доходи, планувани в макрорамката, са в размер 95,6 млн. лв.. Основна част по това перо са постъпленията от общински такси – близо 39,7 млн. лв.. От ръководство на благосъстоятелност се чакат доходи и приходи в размер на 35,2 млн. лв..

Капиталовата стратегия е за 182 млн. лв.. От тях 121,4 млн. лв. са заделени по бюджета на общината и 60,6 – по оперативни стратегии и планове. Акцентът в тазгодишната стратегия е създаване на нови учебни заведения, детски градини и инфраструктура в кварталите.

В тазгодишния бюджет има два съществени целта – развиване на Варна като Град на знанието и икономическо развиване и естетизация на градската среда.  Заложени са и редица ограничения в поддръжка на необятен кръг от хора с разнообразни потребности в актуалната спешна обстановка.

Най-важният финансов документ на общината следва да бъде гласуван от Общинския съвет на съвещание, което ще се организира на 4 и 5 март 2021 година

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР