Снимка: Булфото, архивСлед 26 дни протестиращите майки свалиха черните знамена

...
Снимка: Булфото, архивСлед 26 дни протестиращите майки свалиха черните знамена
Коментари Харесай

Ето какъв ход предприеха майките. След оставката на Симеонов махната черните знамена, но сложиха

Снимка: Булфото, списък

След 26 дни протестиращите майки смъкнаха черните флагове и сложиха алегорично сиви шалове. По този метод те демонстрираха, че има дребна светлина с извоюваната оставка на вицепремиера Валери Симеонов.

Макар и малобройни, главните говорителки на митинга още веднъж се събраха пред Министерски съвет, с цел да кажат, че ще останат там, до момента в който оставката не бъде публично гласувана от Народното събрание, написа БГНЕС.

Родителите подсетиха, че митингът с палатките пред Народното събрание ще продължи, до момента в който не бъдат признати всички претенции в Закона за хората с увреждания, което значи най-малко до декември.

Те още веднъж предизвестиха, че са подготвени да извадят черните флагове, да блокират булеварди при положение, че властта не помни да извърши настояванията им, за които се борят към този момент над 200 дни.

„ Усилията ни демонстрираха, че една оставка може да се подаде под натиска на хората с всеки един ръководещ, който се изгаври. Сега сложихме сиви шалове, надали скоро ще сложим бял шал, тъй като промяната занапред стартира и ще продължи с години “, сподели една от протестиращите майки.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР