Снимка Булфото, архивСърбия обяви днес търг за изпълнител на изграждането

...
Снимка Булфото, архивСърбия обяви днес търг за изпълнител на изграждането
Коментари Харесай

Сърбия обяви търг за изпълнител на газовия интерконектор с България

Снимка Булфото, списък

Сърбия разгласи през днешния ден търг за реализатор на построяването на газов интерконектор с България от Ниш до Цариброд /Димитровград/, съобщи Танюг, представена от Българска телеграфна агенция.

Министърът на енегретиката Зорана Михайлович сподели за организацията, че строителните работи би трябвало да стартират през лятото и да приключат след 2 години.

По нейните думи до края на май би трябвало да бъде определен изпълнителят, който ще строи газопровод с дължина 109 км от Ниш до границата с България.

Инвестиционната стойност на плана за интерконектора е 85,5 милиона евро. Според финансово съглашение, подписано през декември 2018 година сред сръбското държавно управление и Европейската комисия, за финансиране на този план са планувани 49,6 милиона евро безплатна помощ от предприсъединителните фондове на Европейски Съюз и заем от Европейската капиталова банка в размер 25 милиона евро. Останалите средства се дават от страната и от компания Сърбиягаз.

Михайлович означи, че България ще построи от границата до София сектор от 67 км, който ще коства към 75 милиона евро. Тя изрази убеденост, че двете страни ще приключат строителните работи почти едновременно, за към 2 години.

Интерконекторът Ниш-Цариброд ще бъде двупосочен магистрален газопровод с 4 измервателни станции. Работното налягане на тръбите ще бъде 55 бара. Планираният потенциал на газопровода е 1,8 милиарда кубически метра.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР