Снимка Булфото, архивСанкция за ТЕЦ за замърсяване на околната среда.

...
Снимка Булфото, архивСанкция за ТЕЦ за замърсяване на околната среда.
Коментари Харесай

ТЕЦ Бобов дол със 100 000 лв. глоба заради замърсяване на околната среда

Снимка Булфото, списък

Санкция за Топлоелектрическа централа за замърсяване на околната среда. Съдът в Дупница е удостоверил санкция от 100 хиляди лв. за Топлоелектрическа централа " Бобов дол " поради приложимост на забранен тип гориво, оповестиха от съда.

Наказателното разпореждане е издадено от РИОСВ-Перник за неспазване на Закона за запазване на околната среда.

Констатирана е използването на забранен тип гориво - неопасни боклуци, които се оползотворяват посредством изгарянето им. Справка демонстрира, че ТЕЦ-ът през целия януари 2020 година, в горивната си апаратура е изгорил 900 тона горими боклуци.    

Съдът е счел, че наказателното разпореждане е вярно и законосъобразно и следва да бъде доказано. Решението на съда в Дупница може да бъде обжалвано пред Административния съд в Кюстендил.

През февруари предходната година бяха открити няколко нарушавания на ТЕЦ-а - едното е, че има замърсяване на въздуха, тъй като централата е горяла отпадък, разбъркан с въглища. Второто е, че е изтекло разрешителното на ТЕЦ-а да гори каквото и да е друго с изключение на въглища. Третото е, че в площадка в съседство с централата нерегламентирано се складира отпадък за изгаряне. През април 2020 година със заповед екоинспекцията в Перник е спряно изгарянето на боклуци, разрешено е единствено горенето на въглища. Дружеството апелира заповедта пред Върховния административен съд и предварителното прекъсване беше анулирано.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР