Снимка: Булфото, архивРуският президент Владимир Путин ще реши какви санкции

...
Снимка: Булфото, архивРуският президент Владимир Путин ще реши какви санкции
Коментари Харесай

Кремъл: Путин обмисля какви санкции да наложи на САЩ

Снимка: Булфото, списък

Руският президент Владимир Путин ще реши какви наказания да наложи на Съединени американски щати, заяви представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Това става ден откакто Вашингтон наложи широк кръг наказания на Москва, в това число ограничавания за пазара на суверенни облигации.

Песков посочи пред публицисти, че Путин неведнъж е казвал, че Русия е подготвена да си сътрудничи със Съединени американски щати, доколкото Вашингтон желае да сътрудничи с Москва. Песков не сподели дали ответните наказания ще бъдат оповестени.

Президентът Путин приказва за нуждата от нормализиране на връзките и от деескалация. Той поредно приказва за това, уточни представителят на Кремъл. " Затова е позитивно, че гледните точки на Байдън и Путин съответстват ", посочи Песков, визирайки изразеното ден по-рано от президента на Съединени американски щати предпочитание за деескалация.

Очаквано, Кремъл осъди като " неприемливи " американските наказания, оповестени през вчерашния ден. Според Песков към този момент има по-малко нарушавания на прекратяването на огъня в Източна Украйна, където подкрепени от Русия сепаратисти са изправени против украинските сили от 2014 година насам.

Той обаче сподели, че още няма учредения за цялостно разпределяне, и даде знак, че Русия, струпала войски покрай границата с Украйна, ще продължи да следи от близко обстановката.

Освен това Песков посочи, че би било доста значимо за Москва, в случай че френският президент Еманюел Макрон и немската канцлерка Ангела Меркел употребяват въздействието си по време на видеоконферентен диалог с украинския президент Володимир Зеленски през днешния ден, с цел да му обяснят, че Украйна би трябвало да приключи всички провокации на фронта.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР