Снимка: Булфото, архивРуският президент Владимир Путин ще реши какви санкции

Снимка: Булфото, архивРуският президент Владимир Путин ще реши какви санкции ...

Кремъл: Путин обмисля какви санкции да наложи на САЩСнимка: Булфото, архив

Руският президент Владимир Путин ще реши какви санкции да наложи на САЩ, съобщи говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Това става ден след като Вашингтон наложи широк кръг санкции на Москва, включително ограничения за пазара на суверенни облигации.

Песков изтъкна пред журналисти, че Путин многократно е казвал, че Русия е готова да си сътрудничи със САЩ, доколкото Вашингтон желае да сътрудничи с Москва. Песков не каза дали ответните санкции ще бъдат оповестени.

Президентът Путин говори за необходимостта от нормализиране на отношенията и от деескалация. Той последователно говори за това, посочи говорителят на Кремъл. "Затова е положително, че гледните точки на Байдън и Путин съвпадат", изтъкна Песков, визирайки изразеното ден по-рано от президента на САЩ желание за деескалация.

Очаквано, Кремъл осъди като "неприемливи" американските санкции, обявени вчера. Според Песков вече има по-малко нарушения на прекратяването на огъня в Източна Украйна, където подкрепени от Русия сепаратисти са изправени срещу украинските сили от 2014 г. насам.

Той обаче каза, че още няма основания за пълно отпускане, и даде знак, че Русия, струпала войски близо до границата с Украйна, ще продължи да следи отблизо ситуацията.

Освен това Песков изтъкна, че би било много важно за Москва, ако френският президент Еманюел Макрон и германската канцлерка Ангела Меркел използват влиянието си по време на видеоконферентен разговор с украинския президент Володимир Зеленски днес, за да му обяснят, че Украйна трябва да прекрати всички провокации на фронта.

Съобщете ни, ако видитегрешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на [email protected].Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел" на ценаот 50 лева на ПР публикация пишете на и вижте още в-.

Прочети тук -

Източник: petel.bg