Снимка Булфото, архивРуската армия е била предупредена от американската страна

...
Снимка Булфото, архивРуската армия е била предупредена от американската страна
Коментари Харесай

Сергей Лавров: САЩ са предупредили Русия няколко минути преди ударите в Сирия

Снимка Булфото, списък

Руската войска е била предизвестена от американската страна за идния въздушен удар по Сирия четири или пет минути преди стартирането му. Това разгласи пред публицисти съветският външен министър Сергей Лавров, представен от  TACC, представена от .

„ Нашите военни бяха предизвестени четири или пет минути [преди въздушния удар], сподели министърът.„ Разбира се, този тип уведомление не оказва помощ по никакъв метод, когато офанзивата безусловно към този момент е почнала. “

Москва непосредствено ще попита американските си сътрудници за проектите им за непрекъснато наличие в Сирия, сподели още Лавров.

" Напоследък чухме разнообразни информации от разнообразни източници. Въпреки че не можем да я потвърдим, желаеме да попитаме непосредствено американците. Предполага се, че те вземат решение въобще в никакъв случай да не напущат Сирия, даже до степен да унищожат тази страна ", сподели министърът, напомняйки, че Съединени американски щати участват нелегално в Сирия, съгласно Русия.

Според него Москва неведнъж е изразявала угриженост от дейностите, които американската страна подхваща в Сирия, в това число в региона на обитаемото място Ал-Танф на границата с Ирак. " Те не престават да разиграват картата на сепаратизма. Те не престават да блокират, употребявайки лостовете си за напън върху други страни, всевъзможни доставки даже на филантропична помощ, да не приказваме за съоръжение и материали, нужни за възобновяване на стопанската система на територията, следена от държавното управление, и по всевъзможен метод принуждават своите съдружници да влагат в територии, които не се управляват от Дамаск, - сподели Лавров. - В същото време те нелегално експлоатират въглеводородни запаси на сирийска територия. "

" Имаме канали за връзка с американците. От военна страна това е деконфликт, който е нужен, с цел да се избегнат конфликти ", сподели съветският външен министър. " Но на политическия и дипломатически фронт е доста значимо за нас за обновяване на контактите. Надяваме се, че новата администрация скоро ще образува екипи за тази цел. "

Лавров акцентира, че е значимо Москва да разбере по какъв начин Вашингтон ще построи стратегическата си линия на място и в района като цяло, поради гласуването на Съединени американски щати за резолюции, които " приканват за ценене на суверенитета, политическата самостоятелност и териториалната целокупност на Сирия. "

През нощта на 26 февруари Съединени американски щати нанесоха въздушни удари в региона на сирийско-иракската граница. Пентагонът съобщи, че това е направено в отговор на неотдавнашните офанзиви в Ирак против представители на Съединени американски щати и обединението, с които те организират интервенция против „ Ислямска страна ". Предполага се, че задачите са били позиции на проирански групи, в това число „ Катаиб Хизбула “ и „ Катаиб Сейед ал Шухада “. Сирийската държавна компания назова дейностите на Вашингтон експанзия, като съобщи, че няма данни за жертви. Саудитският ефирен канал " Ал-Хадас " заяви за гибелта на 17 членове на проиранските обединения.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР