Снимка: Булфото, архивРусенският окръжен съд отложи делото за незаконно притежавана

...
Снимка: Булфото, архивРусенският окръжен съд отложи делото за незаконно притежавана
Коментари Харесай

Заболяване отложи делото срещу бизнесмена Пламен Бобоков

Снимка: Булфото, списък

Русенският областен съд отсрочи делото за нелегално притежавана археологическа сбирка против предприемача Пламен Бобоков. Причината е заболяване на бранителя му Ина Лулчева, оповестява Българска национална телевизия.

Молбата на юрист Лулчева да не се дава ход на правосъдното съвещание беше почетена и от обвиняването. Пламен Бобоков, който се яви в съда, също помоли делото да не се гледа без неговия бранител.

Бизнесменът е упрекнат в това, че на 17 юни предходната година в дома си в Русе държал 50 археологически обекта - върхове на стрели и копия на стойност 652 лв., представляващи движими културни полезности, национално благосъстояние, които не са разпознати и регистрирани по съответния ред.

Наказанието, планувано в закона за сходно закононарушение, е до шест години затвор и санкция от 3000 до 15 000 лв..

Съдът може да наложи и конфискация до една втора от имуществото на отговорния, както и отнемане от право да заема избрана държавна или социална служба и да упражнява избрана специалност или активност.

На днешното съвещание трябваше да бъдат разпитани очевидци и движимости лица. Делото беше отсрочено за 2 юни.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР