снимка Булфото, архивРайонната прокуратура в Разград се разпореди днес мъж,

...
снимка Булфото, архивРайонната прокуратура в Разград се разпореди днес мъж,
Коментари Харесай

Опасност край Разград! Прокуратурата разпореди да изолират овчар в болница, има съмнения за антракс

снимка Булфото, списък

Районната прокуратура в Разград се разпореди през днешния ден мъж, за който има подозрение, че е инфектиран с заболяването антракс, да бъде наложително изолиран в инфекциозно болнично поделение.

Това се случи, откакто интернет уеб сайтът „ Дарик нюз ” заяви на 2 октомври 2017 година вечерта за овцевъд от село Трапище, община Лозница, за който има подозрение, че е инфектиран с антракс – кожна форма, оповестиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура – Варна.

Съмнения за извънредно заразната болест има и за отглежданите от 45-годишния мъж от село Трапище, община Лозница, овце. 10 от тях са умряли, а при аутопсията на две от животните не са открити признаци за болестта. Проби от овцевъда и животните са изпратени в софийска лаборатория.

Районната прокуратура е образувала кореспонденция по случая. В постановлението за наложителната изолираност на овцевъда наблюдаващият прокурор от Районната прокуратура в Разград припомня на способените органи, че съгласно Закона за здравето изолацията и лекуването на лица, заболели или носители на холера, чума, вариола, жълта тресчица, вирусна хеморагична тресчица, дифтерия, коремен тиф, полиомиелит, бруцелоза, антракс, малария и тежък изострен респираторен синдром и туберкулоза с бацилоотделяне, се прави със заповед на ръководителя на болнично лечебно поделение по предложение на лекуващ доктор, насочил пациента за хоспитализация.

Заповедта предстои на неотложно осъществяване, което не е направено в тази ситуация с мъжа от село Трапище. Районната прокуратура в Разград е разпоредила на органите на районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи в Лозница и на ОД на Министерство на вътрешните работи в Разград да провеждат привеждането на пациента в болнично заведение при съблюдаване на всички ограничения за сигурност и сигурност, с цел да не се допусне заразяване с антракс и на други лица. 45-годишният мъж към този момент е настанен в МБАЛ „ Свети Иван Рилски “ в Разград.

Важно! Това дълго време никой не ни го е казвал, а е толкоз значимо! Никога не носете облекла, които са били..

Влез и виж!



Влез в този момент в най-бързорастящата група в България. Присъедини всички свои другари във "Фейсбук " -

ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко свободно!

https://www.facebook.com/groups/157731821468957/



Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР