Снимка: Булфото, архивПрокуратурата започва разследване за причините за смъртта на

Снимка: Булфото, архивПрокуратурата започва разследване за причините за смъртта на ...

Прокуратурата започва разследване за причините за смъртта на двамата горски служителиСнимка: Булфото, архив

Прокуратурата започва разследване за причините за смъртта на двамата горски служители, които загинаха при гасене на пожар край санданското село Петрово.

Под ръководството на Териториално отделение – Сандански при Районна прокуратура –Благоевград се води разследване за причиняване на смърт вследствие на предизвикан пожар в горския фонд.

В хода на предприетите действия по образуваното досъдебно производство е установено, че на 3 август, в района на планинските села Голешово и Петрово, възникнал пожар. Огънят е овладян, след което на място са изпратени служители на Югозападно държавно предприятие гр. Благоевград с цел наблюдение. Впоследствие пожарът се разраснал.

Следобед на 4 август, на горска пътека в местността „Св. Илия“ в района на с. Голешово, са открити телата на А.Г. (на 33 години) и В.Д. (на 46 години) - служители в горското стопанство.

Незабавно е подаден сигнал. Пристигналите екипи на полицията и спешна помощ констатирали смъртта на двамата мъже. Третият пострадал – 47-годишният С.К., в тежко състояние е транспортиран за оказване на лекарска помощ. Понастоящем мъжът е приет за лечение в УМБАЛСМ „Н.И. Пирогов“.

Мястото на трагичния инцидент е локализирано и запазено. Направен е оглед. Текат разпити на свидетели. Предстои да бъдат назначени експертизи.

Районът и досега продължава да бъде опасен, поради което е невъзможно извършване на допълнителни огледи.

Формирани са екипи от разследващи.

Проверка на фактите:Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на [email protected].Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел" на ценаот 50 лева на ПР публикация пишете на и вижте още в-.

Прочети тук -

Източник: petel.bg