Снимка Булфото, архивПроф. Венцислав Мутафчийски разкри на редовния брифинга на

...
Снимка Булфото, архивПроф. Венцислав Мутафчийски разкри на редовния брифинга на
Коментари Харесай

Мутафчийски: Училищата, детските градини и яслите, ресторантите, големите молове и баровете бяха основните центрове на зараза

Снимка Булфото, списък

Проф. Венцислав Мутафчийски разкри на постоянния брифинга на Националния действен щаб: " Строгостта на ограниченията паднаха много под 40%. Избора на тези ограничения се образува на Тексаска канара, която преглежда разнообразни обществени действия и техния показател за риск от болест. На най-ниската степен е да отвориш писмо, а на най-високата (девет) - да отидеш на бар. В деветките влизат религиозните събирания – да вземем за пример в Южна Корея имаше такива огнища.

Следващите по заплаха са заведения за хранене, фитнеси. Ресторанти с външни визити имат показател на заплаха 3 – такива имат и къмпинг и игра на голф. Футболните мачове имат междинен показател сред 6-7. Публиката обаче на мачовете се намира на осма позиция по риск.

Споменава се какъв брой доста се рискови магазините, само че те са в четворката, а по-малките магазини са с показател 3. Като се съблюдават и ограниченията това число може още да падне, изясни проф. Мутафчийски.
" Училищата, детските градини и яслите, заведенията за хранене, огромните молове и питейните заведения бяха главните центрове на болест. Едва на четвъртата седмица стартира да пада заболеваемостта, смъртността още по-бавно, само че в последна сметка има резултат ", регистрира шефът на НОЩ.

" Най-човешките грижи са за образованието и опазването на здравето – да вземем за пример прекъсването на плановите интервенции, което може да коства човешки живот. Сега такива се правят, трябваше да се направи, макар известните опасности ", разяснява той.
           
 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР