Снимка Булфото, архивПрезидентът изрази мнение, че държавите от Три морета

...
Снимка Булфото, архивПрезидентът изрази мнение, че държавите от Три морета
Коментари Харесай

Държавите между Балтийско, Адриатическо и Черно море трябва да работят заедно според Радев

Снимка Булфото, списък

Президентът изрази мнение, че страните от " Три морета " би трябвало да работят дружно: Държавите сред Балтийско, Адриатическо и Черно море, които са част от самодейността " Три морета ", би трябвало да работят дружно, с цел да може районът да притегли повече вложения. Това сподели президентът Румен Радев при откриването на конференция, обвързвана с българското домакинство на самодейността, съобщи

След месец в София ще се състои шестата среща на върха на " Три морета ", сподели президентът:

" Политическото говорене към този момент не е задоволително! Ние сме уверени, че дружно би трябвало да работим по този начин, че нашият район би трябвало да стане доста по-привлекателен за вложения, за младежи, за икономическо развиване, само че ние се нуждаем към този момент от съответни, на практика дейности. Така породи и Инвестиционният фонд. Така към този момент имаме първите вложения на този фонд в планове от трите области: превоз, енергетика, цифрова съгласуваност ".

Финансовият недостиг в района се пресмята на трилиони евро, добави Радев:

" Ако желаеме равнището на нашата инфраструктура, която е поръчител за сполучливо икономическо развиване, да подхожда на равнището на инфраструктурата в Западна Европа, това са колосални средства! Такива средства сега няма. Всички го осъзнаваме. Работим те да нарастват в Инвестиционния фонд, работим за привличането на по-голям интерес, само че би трябвало да работим по този начин, че каквито и средства да имаме, те да бъдат изразходвани по най-интелигентния метод ".

Сред главните тематики на днешната полемика ще бъдат опциите за възстановяване на средата за вложения и на бизнес климата. Във форума ще се включат служебните министри на районното развиване Виолета Комитова и на превоза Георги Тодоров. Целта на конференцията е да прегледа опциите за създаване на транспортна съгласуваност по линия на самодейността и нейното влияние върху района, като се подчертава върху нововъведенията и дигитализацията.

В самодейността " Три морета " вземат участие 12 страни, ситуирани сред Балтийско, Адриатическо и Черно море.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР