Снимка: Булфото, архивПрекратиха акцията по издирването на изчезналия в Рила

...
Снимка: Булфото, архивПрекратиха акцията по издирването на изчезналия в Рила
Коментари Харесай

Прекратиха акцията по издирването на изчезналия в Рила сноубордист

Снимка: Булфото, списък

Прекратиха акцията по издирването на изчезналия в Рила сноубордист. Повече от 7 часа спасители и доброволци претърсваха улея " Американката ", само че следи от 34-годишния мъж не бяха открити, оповестява Българска национална телевизия.

Заради неприятното време и предстоящото по-късно стопляне, което ще увеличи лавинната заплаха, акцията ще бъде възобновена най-рано след десетина дни. За страдание възможностите изчезналият мъж да бъде открит жив са съвсем нулеви.

Над 30 души - планински спасители от София, Благоевград, както и доброволци, огледаха и ревизираха сектора, където голяма лавина падна в неделя. Със специфична инсталация са сондирали в снега, който тук-там е с дебелина от 3 метра, само че диря от изгубилия се сноубордист няма.

" Пробвахме с няколко детектора, които не са основани за това нещо, надявахме се да прихванем телефон или метал от ръб. За момента просто не може нищо да предприемем повече от това ", сподели Георги Ботев от Планинска избавителна работа - Благоевград.

Въпреки че от вторник спасителите имат приблизителните координати от мобилния оператор на изгубения сноубордист, периметърът за претършуване е прекомерно огромен.

" Координатите обгръщат много просторен регион с граници към 80 метра квадрат, което е доста. В момента там има тонове сняг и два дни работи телефона на индивида, и няма нито една организация в България, която да пристигна да засече телефона и да каже това са координатите, идете там. За какво приказваме ", сподели планинският избавител Георги Ботев.

А близки и другари на изчезналия мъж споделят, че той не е бил рисков сноубордист и нямат пояснение за какво е излязъл в рисковата зона отвън пистата.

" Според мен адреналинът го е привлякъл, за жалост ", сподели Марта Тодорова.

А макар трагичния случай и всички предизвестия за заплаха от лавини и през днешния ден в ски зона Картала имаше скиори и сноубордисти, които се пускаха отвън пистите.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР