Снимка Булфото, архивПо-рано днес Световната здравна организация предупреди, че вариантът

...
Снимка Булфото, архивПо-рано днес Световната здравна организация предупреди, че вариантът
Коментари Харесай

Меркел и Макрон искат отварянето на границите на ЕС

Снимка Булфото, списък

По-рано през днешния ден Световната здравна организация предизвести, че разновидността “Делта ” на ковид, открит за първи път в Индия, се трансформира в преобладаващ вид на Covid-19.

Германският канцлер Ангела Меркел и френският президент Еманюел Макрон приканиха в петък страните от Европейския съюз да координират своите политики за отварянето отначало на границите на Европейски Съюз, затворени поради коронавирусната пандемия, и за предотвратяване от нови разновидности на ковид, оповестява Ройтерс и terminal3.bg.

Макрон сподели, че страните от Европейски Съюз би трябвало да внимават да не разрешат разпространяването на нови разновидности, като добави, че Европейски Съюз следи развиването на обстановката във Англия, която отбелязва внезапно повишаване на ежеседмичните случаи на разновидността “Делта ”, регистриран за първи път в Индия.

“Някои страни отвориха по-рано границите поради туристическата си промишленост, само че би трябвало да внимаваме да не внесем още веднъж нови разновидности на Covid-19 ”, уточни той взаимна конференция с Меркел преди работна вечеря в Берлин.

От своя страна Меркел добави: “Не можем да се държим по този начин, като че ли коронавирусът е завършил. Все още е належащо внимание, с цел да имаме лято на доста свободи, в случай че не и на всички свободи ”.

Що се отнася до връзките на Европейски Съюз с Русия, Меркел съобщи, че блокът би трябвало да поддържа разговор с Москва макар огромните разлики по въпросите на сигурността и споровете в Украйна и Сирия.

“Русия е огромно предизвикателство за нас, само че Русия също по този начин е континентална съседка на Европейския съюз и ние би трябвало да подсигуряваме, че всички хибридни хакерски атаки ще бъдат спрени ”, сподели Меркел.

“Но въпреки това имаме интерес да останем в разговор с Русия, в случай че желаеме сигурност и непоклатимост в Европейския съюз, колкото и да е мъчно това ”, уточни още тя.

Меркел добави: “Вярвам, че откакто президентът на Съединени американски щати Джо Байдън се срещна с съветския президент Владимир Путин и организира открит разговор с него, също по този начин е значимо и ние от европейска страна да създадем същото ”.

На същата взаимна конференция с немския канцлер, френският президент Еманюел Макрон съобщи, че задачата на европейската автономност в защитата може да върви ръка за ръка с участието в НАТО.

“Успяхме да внушим концепцията, че европейската защита и стратегическата самостоятелна защита могат да бъдат различен план на трансатлантическата организация, само че в огромна степен неин стабилен съставен елемент ”, сподели Макрон.

Той също по този начин уточни, че президентът на Съединени американски щати Джо Байдън е изразил уважението си към Европейския съюз на политическо равнище, както и желанието си да работи с Европейския съюз като сътрудник.

От своя страна немският канцлер Ангела Меркел приветства духа на съдействие, който съгласно нея президентът на Съединени американски щати Джо Байдън е върнал към интернационалните връзки.

“Мисля, че всички можем да се радваме, че президентът на Съединените американски щати още веднъж сътвори климат на съдействие, в който, несъмнено, всеки би трябвало да изиграе своята роля “, сподели тя по време на взаимната конференция с Макрон.

По отношение на стопанската система на Европейски Съюз френският президент Макрон пък сподели, че възобновяване е приоритет в този момент, а не полемика по отношение на бюджетните правила, залегнали в Пакта за непоклатимост и напредък на съюза.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР