Снимка Булфото, архивОколо 350 лишени от свобода рецидивисти изтърпяват присъди

...
Снимка Булфото, архивОколо 350 лишени от свобода рецидивисти изтърпяват присъди
Коментари Харесай

30 осъдени с доживотна присъда във варненския затвор

Снимка Булфото, списък

Около 350 лишени от независимост рецидивисти изтърпяват присъди в пандиза във Варна. Това сподели Николай Тонев, член на Управителния съвет към Синдиката на чиновниците в пандизите в България, заяви “Фокус ”. Той означи, че в пандиза във Варна наказване изтърпяват главно рецидивисти с тежки присъди. Около 25-30 души са с доживотни присъди, като те са позиционирани в особено обозначен кулоар. Николай Тонев добави, че в района има и две затворнически общежития.

В затворническото общежитие в село Разделна, което е от отворен и затворен вид, присъди все още излежават към 250 лишени от независимост. Други 70 излежават присъдите си в затворническото общежитие във Варна. Николай Тонев разяснява, че през последните години във Варна не е имало случаи на избягали пандизчии. Преди година е имало случай на избягал от затворническото общежитие, само че това е било случайно.

Според Николай Тонев при случая с Борис Иванов не става дума за бягство, а за отклоняване от изтърпяване на наказването. По отношение на броя на надзирателите в пандизите Николай Тонев уточни, че е получено увещание от Министерството на правораздаването и Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “, че ще се разгласи конкурс и ще се назначат още хора, с цел да бъдат попълнени щатовете. Николай Тонев напомни, че едно от главните претенции на надзирателите по време на многогодишните митинги е обвързвано с изискванията на труд и неналичието на задоволително чиновници.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР