Снимка Булфото, архивОчаквано ГЕРБ поиска обявяване на противоконституционност на мораториума

...
Снимка Булфото, архивОчаквано ГЕРБ поиска обявяване на противоконституционност на мораториума
Коментари Харесай

ГЕРБ поиска мораториумът върху правителството да бъде обявен за противоконституционен

Снимка Булфото, списък

Очаквано ГЕРБ изиска оповестяване на противоконституционност на мораториума върху държавното управление. Това стана ясно по време на следващия за деня брифинг на партията на вожда в оставка Бойко Борисов, оповестява Нова тв.

„ В понеделник, в 9 часа сутринта, ГЕРБ внася в Конституционния съд искане за тълкувателно решение и по едно и също време с това оповестяване за противоконституционен мораториума, който Народното събрание одобри. Ще питаме Конституционен съд възможно ли е с решение Народно събрание да лишава и лимитира пълномощия на Министерски съвет и други държавни органи, които извършват функционалността си, според българската Конституция и закони. Считаме, че към този момент има такава правосъдна процедура, само че евентуално тя още веднъж би трябвало да се подсети на юристите в Народно събрание от партиите на смяната “, съобщи със застрашителен звук шефката на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова. 

В допълнение, съгласно Екатерина Захариева решението на Народно събрание внезапно противоречало на Конституцията на Република България, нарушавайки правилото на правовата страна и на разделянето на управляващите. 

„ С него де факто се лимитира освен активността на Министерски съвет, само че и на всеки един държавен орган. Спират се назначенията на всеки един държавен чиновник, без значение на какво равнище – в Конституционен съд, в президентството и така нататък “, заобяснява тя.
 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР