Снимка: Булфото, архивОчаква се в началото на тази есен да

...
Снимка: Булфото, архивОчаква се в началото на тази есен да
Коментари Харесай

Договорът за изграждане на два кораба за ВМС ще се подпише в началото на есента

Снимка: Булфото, списък

Очаква се при започване на тази есен да бъде подписан договорът за създаване на два многофункционални модулни патрулни кораба за Военноморските сили /ВМС/. Това заяви в Русе командирът на Военноморски сили контраадмирал Кирил Михайлов, представен от Българска телеграфна агенция.

По думите му сега текат договаряния с немската корабостроителна компания " Фридрих Люрсен ", която завоюва състезанието за строителството на двата плавателни съда, написа Novini.bg.

" Хубавото е, че се възнамерява те да бъдат строени у нас, което значи, че огромна част от оборудването ще може да се закупи от локалната промишленост. Ще се даде опция на българска корабостроителница да придобие опит в построяването на такива кораби, ще се основат и работни места ", изясни контраадмирал Михайлов.

Той разяснява и попълването на състава на Военноморските сили. Обявен е конкурс са 100 вакантни длъжности за матроси във формированията на Военноморски сили. " За нас е доста радостно, че пет-шест души се борят за едно място, което демонстрира интерес към моряшката специалност. Ще имаме опция да осъществяваме добър асортимент ", сподели командирът на Военноморски сили.

Контраадмирал Кирил Михайлов е в Русе за отбелязването на 141-годишнината на Военноморски сили. По традиция събитията стартират в крайдунавския град, където са сложени основите на военноморския ни флот със основаването на Дунавската флотилия на 12 август 1879 година При съблюдаване на всички противоепидемични ограничения в Русе бяха наградени военнослужещи за високи резултати в работата. Пред Паметника на моряка се състоя боен обред с полагане на венци и цветя.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР