Снимка: Булфото, архивОчаква се тази седмица да е готов анализ

...
Снимка: Булфото, архивОчаква се тази седмица да е готов анализ
Коментари Харесай

Бисер Петков: 37 % от хората ще получават по-малки пенсии

Снимка: Булфото, списък

Очаква се тази седмица да е подготвен разбор на Национален осигурителен институт по какъв начин ще повлияят измененията във формулата за пресмятане на пенсиите върху размера им. Това сподели пред публицисти общественият министър Бисер Петков, който взе участие в XVIII-та Годишна конференция на Мрежата на синдикалните организации от европейски столици (ECTUN), оповестява " Дунав мост ".

``
реклама

От тази година в пенсионната формула към този момент ще се пресмята единствено осигурителният приход на претендента за пенсия, насъбран след 1 януари 2000 годината. При пенсионната промяна от 2015 година бе решено от 2019 година да отпаднат трите най-хубави години преди 1997 година, а предходната година при разискването на бюджета на Държавното публично обезпечаване (ДОО) за тази година, взехме решение да отпаднат и годините до 2000 година. Петков уточни, че в случай че от формулата бъдат извадени трите години от 1997, 1998 и 1999 година за 37% от хората, пенсиите им биха били в по-малък размер, а за останалите биха били в по-голям размер. Затова следва да се направи по-пълен разбор с какъв брой и в какви шпации може да се чака нарастване и понижение на пенсиите.

Петков заяви още, че от Министерството ще алармират прокуратурата по подаден сигнал за подправени трудови книжки.

Сигналът е подаден предходната седмица от президента на КТ " Подкрепа ". Според него, на пазара се продават трудови книжки, които са отпечатани от неоторизирани компании. Проверката е посочила, че общественото министерство има контракт още от 90-те години с една компания, която също е подала сигнал за съществуване на такива случаи, сподели Бисер Петков. Ще се ревизират и двата сигнала. Петков посочи, че сигналът е за издаване на трудови книжки от компании, с които министерството няма контракт.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР