Снимка Булфото, архивОбучението за категория А, А1 и А2, което

...
Снимка Булфото, архивОбучението за категория А, А1 и А2, което
Коментари Харесай

Моторите изчезват от листовките за книжка

Снимка Булфото, списък

Обучението за категория А, А1 и А2, което разрешава ръководство на мотор, ще бъде отстранено от теоретичната част на шофьорските курсове и листовките за брошура за кола и ще бъде настрана. Това ще бъде заложено в новите правила за шофьорските курсове, изясни пред „ Монитор “ зам.-министърът на образованието Таня Михайлова.

Сред новостите за кандидат-шофьорите е и смяна на времето, което би трябвало да прекарат при инструктора преди да могат да се явят на изпити. Задължителните часове по кормуване скачат на 42 от досегашните 31. За сметка на това времето за зубрене на доктрина ще бъде по-малко с 14 часа. С измененията часовете за проучване на правилника ще бъдат 26, вместо досегашните 40. За обособените модули също ще бъде закрепено несъмнено време.

Управлението на образователния автомобил отвън обитаемо място би трябвало да бъде най-малко 6 часа. „ Голяма част от пътнотранспортните катастрофи се случват в сектори отвън обитаемоте места, където няма предпоставки това да случи. Това приказва, че би трябвало да се работи за повишение на уменията за ръководство на колите. “, изясни зам.-министърът. Към тези умения ще бъде заложено и наложителното ръководство по автомагистрала, скоростен път или път с натоварен авто трафик, защото наоколо до някои места няма автомагистрали и няма по какъв начин курсистите да бъдат задължени да отидат. Това пък дава опция с измененията курсистите да карат по повече от 2 часа дневно. „ Ние фиксираме най-малко 3 часа, като се има поради времето, което е належащо да се доближи до автомагистрала и да се кара по нея. Затова сътворяваме условия курсистите да организират по 3 часа дневно “, посочи Михайлова.

Четете още ТУК

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум-->


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР