Снимка Булфото, архивНово напрежение по оста Северна Македония - България.

...
Снимка Булфото, архивНово напрежение по оста Северна Македония - България.
Коментари Харесай

Северна Македония спря коридор номер 8 между от Бургас до Италия. Искаме от САЩ да ги натисне

Снимка Булфото, списък

Ново напрежение по оста Северна Македония - България. Екатерина Захариева разгласи дали нашата страна ще промени позицията си за комшиите. Северна Македония бави реализацията на плана за паневропейския транспортен кулоар 8. Управляващите от Скопие прекратиха поръчката за следващ път. Причините, които ми уточни, бяха основателни, само че би трябвало още веднъж да разгласят търга и да стартира реализацията на този толкоз значим план за целия Европейски съюз, сподели външният министър Екатерина Захариева.

Коридор 8 свързва Адриатическо море с Черно море през Албания, Северна Македония и България.  От Бари той ще стига до Бургас, в случай че бъде построен. 

Разбрахме се сътрудника от Северна Македония, че е доста значимо да продължаваме разговора, съобщи в " Тази заран " по бТВ Захариева. 

След като водещият Антон Хекимян я пита дали Съединени американски щати ще ни притисне да смекчим позицията си за участието на Северна Македония в Европейски Съюз, тя загатна, че това е допустимо. 

„ Те декларират, че имат интерес на Балканите. Няма да се поддаде обаче България на натиска на който и да било “, акцентира външният министър. 

На въпроса по какъв начин приема думите за Стоян Мирчев, че срутището ГЕРБ унищожавало България, тя отговори, че работата на опозицията е да подлага на критика.

Захариева удостовери, че в случай че бъде издигната за народен представител, ще излезе в отпуск. „ Когато има неотложни задължения, ще работим. Ще създадем график, ще се въртим, с цел да не прекъсва работата в Министерския съвет “, добави тя. 

След като бе запитана дали сме поръчали повече от една от имунизациите, външният министър сподели, че това е изтъркана плоча. „ И дребните деца схванаха, че са безспорни спекулации. Поръчали сме от всички производители на ваксини, с които Европейската комисия е сключила контракт ", посочи тя.

„ В най-скоро време ще има и четвърта ваксина против ковид. Очаква се приемането на позволение от Европейската организация по медикаментите “, съобщи Екатерина Захариева.

„ Напрежение с " АстраЗенека " има в много европейски страни. Доставя се по-малко, в сравнение с е декларирано и поето като ангажимент от страна на компанията “, добави тя. 

Външният министър твърди, че няма проблеми с откриването на секции за идните избори в чужбина. Все още обаче се чака позволение от няколко основни страни, където има огромна българска общественост. 

Тя прикани да се съблюдават условията в съответните страни във връзка с ограниченията против ковид.

Българите, които пътуват в чужбина, с цел да работят по изборите, ще бъдат имунизирани, в случай че желаят, сподели още външният министър, написа " Флагман ".бг. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР