Снимка Булфото, архивНови разпореждания на МОН за обучението и ваканциите:

...
Снимка Булфото, архивНови разпореждания на МОН за обучението и ваканциите:
Коментари Харесай

Красимир Вълчев: Пролетната ваканция за учениците от първи до 11-и клас е от 3 до 11 април

Снимка Булфото, списък

Нови разпоредби на МОН за образованието и ваканциите: Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев издаде през днешния ден заповед за онлайн образованието до пролетната почивка на учениците. За децата от предучилищното обучение и за учениците от 1-и до 11-и клас заповедта е за 1 и 2 април. За учениците от 12-и клас срокът на заповедта е от 5 до 7 април, в това число, написа

" За децата, записани за предучилищно обучение в детските градини и в учебните заведения в цялата страна, в интервала от 1 април до 2 април, в това число, педагогическото взаимоотношение да се реализира, доколкото и в случай че е допустимо, от разстояние в електронна среда посредством потребление на средствата на осведомителните и информационните технологии и с присъединяване на родителите. Продължителността на педагогическото взаимоотношение с децата да се дефинира от педагогическите експерти в сходство с възрастта на децата, само че не може да надвишава 30 минути на ден ", се споделя в заповедта.

В нея се оповестява, че " за учениците от 1-и до 12-и клас във всички учебни заведения и в центровете за поддръжка за личностно развиване на територията на България, в интервала от 1 април до 2 април, в това число, да се провежда образование от разстояние в електронна среда посредством потребление на средствата на осведомителните и информационните технологии ".

" За учениците от 12-и клас във всички учебни заведения и в центровете за поддръжка за личностно развиване на територията на България, в интервала от 5 април до 7 април, в това число, да се провежда образование от разстояние в електронна среда посредством потребление на средствата на осведомителните и информационните технологии ", се споделя в заповедта на просветителния министър.

Тя се издава заради нуждата от предприемане на ограничения за ограничение на разпространяването на COVID-19 за обезпечаване на живота и здравето на учениците, на педагогическите експерти и на другите чиновници в учебните заведения.

Пролетната почивка за учениците от първи до 11-и клас стартира от 3 април и ще продължи до 11 април, в това число. За учениците от 12-и клас пролетната почивка е от 8 до 11 април, в това число.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР