Снимка: Булфото, архивНиколай Младенов отказал да е специален пратеник на

...
Снимка: Булфото, архивНиколай Младенов отказал да е специален пратеник на
Коментари Харесай

Ню Йорк Поуст: Николай Младенов се връща в България заради тежък здравословен проблем

Снимка: Булфото, списък

Николай Младенов отказал да е специфичен делегат на Организация на обединените нации в Либия поради тежък здравословен проблем. Това оповестява в собствен материал " Ню Йорк Поуст ".

" По своята същина превантивната дипломация не води постоянно до пръскащи заглавия за практикуващия. В своите близо шест години като висш делегат на Организация на обединените нации в израелско-палестинския спор, Николай Е. Младенов работи безшумно зад кулисите, с цел да помогне на линията Газа да не прекипи, да резервира опцията за решение на две страни и да построи поддръжка за Израелско-арабската нормализация като извънредно желана опция на израелската анексия на земята на Западния бряг ", написа в публикацията.

Българският посланик и някогашен външен министър Николай Младенов бе разгласен за най-успешния умиротворител на напрежението в Близкия Изток от влиятелното издание „ Ню Йорк Таймс “. Но от материала в интернет страницата на медията става ясна и повода той да откаже да стане специфичен делегат на Организация на обединените нации в Либия – „ тежък здравословен проблем “. Миналата седмица изненадващо стана ясно, че Младенов няма да замине за Триполи, макар че получи „ зелена светлина “ от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Решението си той обоснова като персонално, без да упомене съответните аргументи.

„ Аз персонално разчитах на него “, сподели Моше Калон, някогашен израелски финансов министър.

" Човек с честност ", сподели Джейсън Грийнблат, някогашен делегат на администрацията на Тръмп в Близкия изток.

48-годишният Младенов, чийто финален ден беше на работа в четвъртък, се завръща в родната си България, откакто завърши с следващата високопоставена задача в Либия, с цел да се пребори със сериозен здравословен проблем.

В двучасово изявление на потегляне той си спомни, че е бил сюрпризиран какъв брой не на място се е чувствал в началото при идването си в Йерусалим през 2015 година като специфичен координатор на Организация на обединените нации за мирния развой в Близкия изток - пост, основан през 1999 година, когато към момента е имало кротичък развой.

Известният блогър и публицист в уеб страницата " Биволъ " Татяна Кристи показа в своя профил във Фейсбук мнение, че дипломатът Николай Младенов може да се окаже правоприемник на поста на премиера Бойко Борисов. Повод за коментара ѝ стана обявата в " Ню Йорк Таймс ", която засипва със суперлативи и високи оценки Младенов, който в края на 2020 година завърши мандата си като специфичен представител на Организация на обединените нации в Близкия изток ".

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР