снимка Булфото, архивНесъбрани над 2 милиарда лева в хазната са

...
снимка Булфото, архивНесъбрани над 2 милиарда лева в хазната са
Коментари Харесай

Несъбрани 2 милиарда и изтърваните лични данни са причина за уволнението на шефката на НАП

снимка Булфото, списък

Несъбрани над 2 милиарда лв. в хазната са една от аргументите за уволнението на Галя Димитрова от шефското място в Национална агенция за приходите. Втората причина е големият теч на персонални данни от организацията, при който в общественото пространство се появи информация за милиони българи.
Галя Димитрова е освободена поради редовно несъблюдение на служебните си задания, изясни Асен Василев и изрази учудването си, че Димитрова не е била отстранена още при теча на персоналните данни от Национална агенция за приходите, съобщи " Стандарт ".

" Бях изумен, че сходна мярка не е била подхваната по-рано ", акцентира Василев. И напомни решението на Върховния административен съд за обезщетение поради теча. Държавата занапред ще дължи средства за това.
Ревизионните актове на Национална агенция за приходите всеобщо падат в съда. За интервала 2017-2020 година са събрани единствено 55% от вземанията, открити с проверка, изясни Василев и заяви, че от 4,029 милиарда лева, начислени вземания с проверки, са събрани единствено 2,255 млр. лева 45% от актовете са напълно или отчасти отхвърлени от съда, което приказва за ниското им качество, възмути се министърът.
На мястото на Галя Димитрова служебното държавно управление назначи през днешния ден Румен Спецов, специалист с над 10 години опит в Национална агенция за приходите, както и с експертиза в региона на данъчната политика и законодателство и отбраната на националната сигурност. Той е приключил Стопанската академия в Свищов, както и Академията на Министерство на вътрешните работи със компетентност " Защита на националната сигурност ". В интервала 2009 година - 2015 година е работил в Централното ръководство на Национална агенция за приходите, а от 2001 година до 2006 година е работил в Териториална дирекция на Национална агенция за приходите в Добрич. През последните години е съветник в региона на финансите и данъчното законодателство.
На Спецов министърът сложи задача да бъдат увеличени приходите посредством фокусиране върху огромните данъкоплатци и преустановяване на терора върху дребните данъкоплатци. Другият фокус ще бъде върху компаниите, които употребяват запас от държавния бюджет или еврофондовете, т.е. които вземат участие в публични поръчки като реализатори и подизпълнители.
Освен данъчен специалист Румен Спецов е и републикански първенец по културизъм за ветерани от 2014 година и 2015 година и медалист от редица влиятелни шампионати. Подпомага интензивно подготовката на състезатели в разнообразни категории. Лицензиран арбитър е към Българска федерация по културизъм. Той е специалист и по здравословно хранене.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР