Снимка: Булфото, архивМинистерството на отбраната е изпратило запитване до 7

...
Снимка: Булфото, архивМинистерството на отбраната е изпратило запитване до 7
Коментари Харесай

Военното министерство поиска от 7 европейски компании оферти за нов боен кораб

Снимка: Булфото, списък

Министерството на защитата е изпратило питане до 7 компании за даване на предложения за нов транспортен съд за Военноморските сили. Запитването е пратено на 9 ноември, като част от процедурата за осъществяване на капиталовия план " Придобиване на многофункционален модулен патрулен транспортен съд за Военноморски сили ", оповестяват от пресслужбата на военното ведомство.

Въпросните компании, от които Министерството на защитата е поискала предложения са: NAVAL GROUP, Fr.Lurssen Werft GmbH & Co.KG, DAMEN, МТГ–„ Делфин “, Fincantieri, Navantia и ThyssenKrupp, написа Канал 3.бг.

Срокът за приемане на отговорите е до 15 февруари 2019 година Инвестиционният план планува първият транспортен съд да бъде доставен до края на декември 2023 година, а вторият до края на декември 2024 година

NAVAL GROUP  е френска компания с мажоритарен дял, благосъстоятелност на френската страна, профилирана в производството на военни кораби.

Fr.Lurssen Werft GmbH & Co.KG  е немска компания, профилирана освен в производството на военни кораби, а и на свръхмодерни яхти.

DAMEN  е холандска компания, която е и главен снабдител на кораби за холандските военноморски сили.

МТГ– " Делфин "  е първата частна кораборемонтна компания в България, като към този момент се занимава и със строителство на кораби.

Fincantieri  е италианска компания, като е най-големият производител на кораби в Европа и четвъртият максимален в света. Строи, както военни, по този начин и търговски плавателни съдове.

Navantia  е испанска напълно корабостроителна компания. Тя е 100 % благосъстоятелност на страната, като строи освен бойни, а и кораби за цивилен цели. Понастоящем се води 9-ият  максимален корабостроител в света и 5-ият в Европа.

ThyssenKrupp  е втората немска компания в листата. Тя е един от най-големите производители на стомана в света. Занимава се обаче и с галактически технологии, производството на ескалатори, високоскоростни влакове, тежки машини за минната промишленост, както и бойни кораби и подводници, които са на въоръжение в немските военноморски сили и още 20 страни.

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР