Снимка Булфото, архивМинистърът на културата бе гост в предаването ЕвроДикоФ

...
Снимка Булфото, архивМинистърът на културата бе гост в предаването ЕвроДикоФ
Коментари Харесай

Министър Минеков: Докато си министър има много начини да станеш милионер за един месец

Снимка Булфото, списък

Министърът на културата бе посетител в предаването " ЕвроДикоФ " по телевизия Евроком:

" Има нещо хубаво. Повечето не е изключително прелестно, най-много като престой ". Така служебният министър на културата проф. Велислав Минеков разказа прекарването да си министър на културата след държавни управления на ГЕРБ.

" Бавно започнах да се трансформирам в бюро " Жалби ". Хората имат право на тези недоволства. Особено доста са жалбите за забавени преписки за монументи на културата. Но няма по какъв начин да е друго, тъй като от години Национален институт за недвижимо културно завещание (НИНКН) е съсипван ", добави министър Минеков.

Той изясни, че до момента в който си министър има доста способи да станеш милионер за един месец.

Проф. Велислав Минеков разяснява и прословутото Ларго в София и по-конкретно позицията на ОЛАФ, които считат, че има осъществени закононарушения при усвояването на средства за въпросния кич: Нещата са ясни. Там нарушаванията не знам за какво за някои хора са непредвидени. Аз чаках на митингите против това капище. Въпреки всичко те победиха и излетяха европейските милиони в една софийска бутафория. Това беше една от най-скъпите бутафории. Парите бяха усвоени майсторски, само че този път от ОЛАФ не бяха слепи. ОЛАФ желае да върнем 4,5 млн. евро поради ремонта на Ларгото и дейностите на някогашния министър Боил Банов ".

" Калището е необикновено. Аз не мога да допускам на очите си за това, което откриваме. Във вторник ще дадем конференция. Нещата, които са правени с евросредства, аз ще ги дам на Лаура Кьовеши ", съобщи министърът по отношение на това, което се е случвало в и с присъединяване на Министерството на културата.

Служебният министър на културата изреди няколко музея - един от които този за социалистическото изкуство, които са в трагично положение.

Относно водача на ГЕРБ Бойко Борисов проф. Минеков уточни, че е съумял да избяга от неуместните въпроси по време на един от брифингите на партията.
 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР