Снимка Булфото, архивМинистърът на финансите съобщи тревожна новина: През 2020

...
Снимка Булфото, архивМинистърът на финансите съобщи тревожна новина: През 2020
Коментари Харесай

Държавата загуби над 30 милиона лева заради отнетите лицензи на Божков

Снимка Булфото, списък

Министърът на финансите заяви " тревожна вест ": През 2020 година приходите от държавни такси от хазартни игри са 129.4 млн. лева, което е с 25% по-малко от миналата година. Данъчните приходи на хазарните компании пък са 127.6 млн. лева, което е спад от 8%. Това регистрира финансовият министър Кирил Ананиев в Народното събрание на депутатско запитване от Българска социалистическа партия. Има две съществени аргументи за този спад, сподели финансовият министър, написа.

Първата причина са отнетите лицензи на частните лотарийни игри на Васил Божков през февруари 2020 година и основаването на държавен монопол върху този вид
хазарт. Втората е COVID-пандемията, поради която през предходната година на два пъти бяха затваряни игрални зали, сподели министърът.

" Как е допустимо след отнемането на лицензите на съществени компании в
хазарта, вие да отчитате 8% спад? Или данните ви са неточни, или са укривани обороти ", разяснява депутатът от левицата Румен Гечев.

Той уточни, че продължава да стои без отговор въпроса по какъв начин са проспани вреди за бюджета от близо 700 млн. лева поради занижени такси, които са плащали двете компании на Божков - " Национална
лотария " и " Ню геймс ". " Как държавното тото е плащало по-високи такси, а частни компании - по-ниски, а както разбрахме част от спестените пари са давани за рушвети? ", запита Гечев, представен от Сега. Гешев май е над някакви си 700 милиона лв. (ВИДЕО) Какви 700 млн. лв.? Как какви?!

Тези, които страната не си е прибрала от хазартния необут Васил Божков, понастоящем пребиваващ в Обедине... Прочети повече Министър Ананиев не отговори на този въпрос, от което Гечев не остана по никакъв начин удовлетворен. Министърът само изясни, че надзорът върху
хазарта от август 2020 година е стихотворец от Национална агенция за приходите, а Държавната комисия за хазарта е закрита. За задачата законодателството бе променено, беше направена нова организационна конструкция в Национална агенция за приходите, одобриха се нови наредби, основана е организация, с цел да не се позволяват неточности, уточни Ананиев.

" За да дойда и с цел да ви уважа и с цел да отговоря на вашите въпроси, съм работил цяла нощ, а вие казвате, че някакви финтове се разиграват. Не е етично, апелирам ви различен път не го допускайте, вие въпреки всичко сте професор ", обърна се финансовият министър към Румен Гечев, в отговор на изказванията му, че се пробва да се измъкне от отговор на въпросите. Гечев пък му отвърна, че в рецензиите му няма нищо персонално, само че преди две седмици му бил задал въпросите и било обвързване на министъра по Конституция да идва в Народното събрание.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР