Снимка Булфото, архивМеркел се обърна с предупреждение към НАТО по ...

Снимка Булфото, архивМеркел се обърна с предупреждение към НАТО по

Меркел към НАТО: Ако погледнете сътрудничеството между Русия и Китай, не можете просто да пренебрегнете Китай

Снимка Булфото, списък

Меркел се обърна с предизвестие към НАТО по повод на Китай. НАТО би трябвало да откри верния баланс по повод на Китай, като нито подценява, нито надценява страната, сподели през днешния ден немската канцлерка Ангела Меркел, представена от Ройтерс.

" Ако погледнете киберзаплахите и хибридните закани, в случай че погледнете съдействието сред Русия и Китай, не можете просто да пренебрегнете Китай ", съобщи Меркел пред кореспонденти след срещата на върха на НАТО в Брюксел, съобщи Българска телеграфна агенция. 

" Но не бива и да бъде надценяван, трябва да намерим точния баланс ", сподели тя.

Френският президент Еманюел Макрон омаловажи определянето на Китай от НАТО като световно предизвикателство за сигурността, отбелязвайки, че то не трябва да отклонява съдружниците " от сърцевината на дилемите, които има НАТО ", показва Асошиейтед прес.

Мисля, че е доста значимо да не разпиляваме напъните си и да не сме предубедени в отношението си към Китай. Отношенията ни са нещо доста по-широко от военната тематика. Те имат икономическо, стратегическо, ценностно и софтуерно измерение, съобщи Макрон на конференция.

Той прикани да не бъде отклонявана НАТО от многото й други провокации, в това число битката с тероризма и въпросите на сигурността, свързани с Русия.

По думите му Китай е " огромна мощ, с която работим по световните въпроси, с цел да напредваме дружно ", само че в същото време е и " противник ".

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -

Източник: petel.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg