Снимка Булфото, архивМеркел се обърна с предупреждение към НАТО по

...
Снимка Булфото, архивМеркел се обърна с предупреждение към НАТО по
Коментари Харесай

Меркел към НАТО: Ако погледнете сътрудничеството между Русия и Китай, не можете просто да пренебрегнете Китай

Снимка Булфото, списък

Меркел се обърна с предизвестие към НАТО във връзка с Китай. НАТО би трябвало да откри верния баланс във връзка с Китай, като нито подценява, нито надценява страната, сподели през днешния ден немската канцлерка Ангела Меркел, представена от Ройтерс.

" Ако погледнете киберзаплахите и хибридните закани, в случай че погледнете съдействието сред Русия и Китай, не можете просто да пренебрегнете Китай ", съобщи Меркел пред кореспонденти след срещата на върха на НАТО в Брюксел, съобщи Българска телеграфна агенция. 

" Но не би трябвало и да бъде надценяван, належащо е да намерим точния баланс ", сподели тя.

Френският президент Еманюел Макрон омаловажи определянето на Китай от НАТО като световно предизвикателство за сигурността, отбелязвайки, че то не трябва да отклонява съдружниците " от сърцевината на дилемите, които има НАТО ", показва Асошиейтед прес.

Мисля, че е доста значимо да не разпиляваме напъните си и да не сме предубедени в отношението си към Китай. Отношенията ни са нещо доста по-широко от военната тематика. Те имат икономическо, стратегическо, ценностно и софтуерно измерение, съобщи Макрон на конференция.

Той прикани да не бъде отклонявана НАТО от многото й други провокации, в това число битката с тероризма и въпросите на сигурността, свързани с Русия.

По думите му Китай е " огромна мощ, с която работим по световните въпроси, с цел да напредваме дружно ", само че в същото време е и " противник ".

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР