Снимка: Булфото, архивМалко след Коледа и навръх Нова година кардиологът

...
Снимка: Булфото, архивМалко след Коледа и навръх Нова година кардиологът
Коментари Харесай

Доц. Сотир Марчев: Кръвното налягане не трябва да е над 140/90

Снимка: Булфото, списък

Малко след Коледа и точно на Нова година кардиологът доцент Сотир Марчев подсети на българите, че би трябвало да бъдат деликатни с преяждането и да пазят здравето си.

" Килограмите се натрупат не сред Коледа и Нова година, а сред Коледа и идната година. Как ще ни се отрази дадена храна, зависи от настроението ни ", разяснява той в утринния блок на Нова телевизия.

По думите му е значимо по празници да сме радостни и да имаме повече контакти с близки.

Независимо дали са празници, е значимо да поддържаме добър тонус. Освен спортуването би трябвало да следим и индикаторите на кръвното си налягане. Доц. Марчев изясни, че за експертите е от голяма важност няколко цифри, отчитайки какво е здравето на пациентите. Кръвното налягане би трябвало да е под 140/90. Ако е над тези стойности, добре е да се посъветваме със експерт. Често се предлага повече придвижване или намаляване при нараснали стойности. Нормалният пулс пък е в диапазон сред 50-100 удара в минута. Ако пулсът е под 50 или над 100, още веднъж би трябвало да си обърнем внимание. Доц. Марчев акцентира, че цигарите са едно от нещата, които учестяват пулса.

Иначе е значимо да сме преносими. Поне 2 часа и половина на седмица би трябвало да спортуваме, а 7500 крачки дневно са целесъобразни. И не забравяйте - сънят е здраве. Доц. Марчев акцентира, че
7-8 часа сън е значим.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|Контакти
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР