Снимка Булфото, архивКорнелия Нинова трябва да се оттегли с извинение

...
Снимка Булфото, архивКорнелия Нинова трябва да се оттегли с извинение
Коментари Харесай

К.Добрев: За всеки социалист, който носи партията в сърцето си, много боли тази загуба от ГЕРБ

Снимка Булфото, списък

Корнелия Нинова би трябвало да се отдръпна с опрощение към Българска социалистическа партия. Това съобщи Кирил Добрев, член на Националния съвет на Българска социалистическа партия, в изявление за бТВ. ГЕРБ са още веднъж първа политическа мощ поради наши неточности, уточни той, написа standartnews.com.

Много боли, за всеки социалист, който носи партията в сърцето си, доста боли тази загуба от ГЕРБ, сподели той.

След вътрешнопартийния избор Нинова получи една мощна поддръжка от партията и всички чакахме да се съберем под общи флагове и да „ мачкаме “ съперника, само че ние отворихме братоубийствени войни, разяснява още Кирил Добрев. Братоубийствените войни в Българска социалистическа партия съгласно Добрев са същинската причина за загубата на Българска социалистическа партия и срутва на партията до третото място.

За партийците Нинова се представяше като нещо приблизително сред Жана д`Арк и Райна Княгиня, само че в действителност за тези извън тя беше един политик от прехода и то провален, както виждам към днешна дата, разяснява още Добрев.

„ Трябва да приказваме за осъзната виновност, тъй като няма ръководител на партията през последните 30 години толкоз удобно да е провел едни парламентарни избори. Корнелия Нинова имаше опция да слага, който си желае за лидер на листи, да размества, да преписва стратегии от Института за пазарна стопанска система и от публикации във вестниците “, означи Кирил Добрев.

„ Ако бяхме спечелили изборите, цялата заслуга щеше да бъде на Нинова, само че ние сме трети. Никой няма да я натиска да дава оставка, това е нейно лично решение. Въпросът е да се простим на партията и на тези дребни човечета, които дават нещо от себе си за тази партия и да се оттеглим. Да дадем опция на други хора да я изградят отначало, тъй като политиката е доверие сред политиците и гласоподавателите “, прикани Добрев. И акцентира, че не приказва като съперник на Нинова за поста. Не съм претендент за нищо и няма да бъда претендент за нищо повече, сподели той. И добави: „ И аз нося отговорност като всеки един от управлението на партията. Но с ръка на сърцето мога да кажа, че не съм събудил нито един спор ”.

Добрев напомни, че пред 1997 година Нинова е била част от Съюз на демократичните сили. Не е била в партията, нито тогава, нито през 2001 година Тя стана член на партията като зам.-министър, сподели Добрев. След Жан Виденов ние се възстановихме, тъй като бяхме дружно. Защото тропахме на всяка ръка, извинявахме се, искахме амнистия от хората. Днес вместо амнистия на „ Позитано ” 20 се влиза с чип и на вратата те питат къде отиваш, възмути се социалистът от кампусарането на партията.

Кирил Добрев предложи на пленума идната събота първаточка на бъде решение за поддръжка на кандидат-президентската двойка Радев – Йотова. Той изиска до президентските избори партията да се води от един от зам.-председателите, а по-късно да се отиде на избор за нов водач. По думите му Костадин Паскалев е отличен вид да преведе Българска социалистическа партия през сложния интервал.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР