Снимка Булфото, архивКолко бездомни котки има в София? Това, оказва

...
Снимка Булфото, архивКолко бездомни котки има в София? Това, оказва
Коментари Харесай

Започва преброяване на бездомните котки в София

Снимка Булфото, списък

Колко бездомни котки има в София? Това, става известно, е комплициран въпрос. Отговор ще търсят фондация „ Четири лапи ” и Столичната община. Те потеглят да броят котките, чиято популация през последните години бележи взрив.

„ Притеснителна е гледката на умиращи дребни или възрастни котки по улиците ”, безапелационна е доктор Маргарита Чанкова от „ Четири лапи ”. И с цел да се спре това, е належащо котките да бъдат първо преброени, споделят от „ Четири лапи ”, съобщи Нова. Голямото преброяване стартира първо в квартал „ Яворов ”. Ще става с приложение. Освен преброени, котките ще бъдат кастрирани в клиниката на „ Четири лапи ” и по-късно върнати там, откъдето са взети.

„ Също по този начин ще им бъде резнато леко връхчето на едното ухо. Както е тук при Чили. По този метод ние ще знаем към този момент, че тези котки са били кастрирани ”, изясни доктор Чанкова.

Според специалистите взривът на бездомни котки се дължи на по-малкото безпризорни кучета по улиците на София. А Силвия е от тези столичани, които одобряват котките за равни на хората. Затова им оказва помощ.

„ Няма регулация за приюти на котки. Няма регулация за това дали може да станеш приемен дом на котки. И да можеш по-късно да им търсиш дом ”, сподели тя. А Чили към този момент си търси нов дом, тъй че да не се сблъсква с свирепост по улицата.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР