Снимка: Булфото, архивИзбраха Георги Георгиев за председател на Столичния общински

...
Снимка: Булфото, архивИзбраха Георги Георгиев за председател на Столичния общински
Коментари Харесай

Избраха Георги Георгиев за шеф на Столичния общински съвет

Снимка: Булфото, списък

Избраха Георги Георгиев за ръководител на Столичния общински съвет. Това стана с 37 гласа " за ". Кандидатурата на Георгиев породи разногласия в общинския съвет.

Опозиционните партии бяха изрично срещу номинирания за ръководител на СОС. Според групата на Българска социалистическа партия той е прекомерно нападателен и необуздан, сходно е и мнението на групата общински съветници от " Да, България! ". Според Борис Бонев Георгиев също не е подобаващ за поста, тъй като е вносител на редица лобистки и съмнителни отчети, оповестява Българска национална телевизия.

" Прави усещане, че Георги Георгиев бързо се изкачи на кариерната стълбица. Той непосредствено стана началник на непрекъснатата комисия по бюджет и финанси към СОС, а в този момент на преполовен мандат е претендент за ръководител на СОС. Това е човек, който не може да води разговор, не е консенсусен ". Това разяснява самостоятелният столичен общински консултант Борис Бонев.

Методи Лалов от Демократична България също се изрече отрицателно за предлагането на ГЕРБ. " Георги Георгиев е лицето на арогантността. Да, Георги Георгиев има качества и е подготвен да извърши всички заръки на Бойко Борисов ", добави той.

" Ако някой умее да се самозабравя, то това е Георги Георгиев. Ако някой е гледал комисията за бюджет на СОС, той е видял държанието на Георгиев. Квалификациите и дипломите не са всичко, на първо място стои правовата страна. Време е жители да излезете пред общината, хиляди би трябвало да дойдат и е време и Георгиев и Фандъкова да си събират партакешите от общината ", добави Лалов.

Във вторник досегашният ръководител на СОС Елен Герджиков подаде оставка като общински консултант oт групата нa ГEРБ-CДC и като ръководител на съвета.

Вчера водачът нa ГЕРБ Бойко Борисов сподели в Пловдив, че той е настоял Герджиков да подаде оставка, тъй като " не се оправя ". " Милиарди са вложени в София, а когато нашите съперници подлагат на критика, те мълчат и не се пазят ", е споделил още Борисов.

Елен Герджиков подал оставка " с облекчение ". Пожелавам триумф на всички, които обичат града ни и работят за него, съобщи към този момент някогашният ръководител на СОС.

" Странно нещо е политическата отговорност - за едни е тресчица, за други - греда. Отдавна имам желание да поема моята ". Това написа в профила си във Facebook подалият оставка ръководител на Общинския съвет в София Елена Герджиков.

" Близките ми, а и кметът, знаят това. Но възприятието за честен ангажимент към хора, с които съм работил повече от 10 години и с които с изключение на неточности, сме създали и значително положителни за София неща, ме караше да изчакам по-нормална политическа обстановка. Така че, въпреки да не стана по този метод, през вчерашния ден подадох оставка с възприятие на облекчение ", написа още Герджиков.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР