Снимка Булфото, архивИскаме оставката на енергийния министър заради безхаберието и

...
Снимка Булфото, архивИскаме оставката на енергийния министър заради безхаберието и
Коментари Харесай

Мая Манолова: Искаме оставката на енергийния министър заради увеличението на цените на тока

Снимка Булфото, списък

Искаме оставката на енергийния министър поради безхаберието и бездействието по отношение на нарастването на цената на тока за бизнеса. Той е като " виенски наблюдаващ " на протичащото се. Трябваше да има политическа воля и решителност да бъдат освободени управленията на държавните енергийни сдружения. Ние настояваме и за оставка и промяна на целия състав на КЕВР.

Това съобщи ръководителят на Гражданската платформа „ Изправи се.БГ “ Мая Манолова в предаването „ Седмицата “ по.

Скокът на цената на тока ще докара до банкрути, растеж на безработицата, нарастване на цените на главните артикули и услуги. В енергийната борса се правят спекулативни покупко-продажби. Определени търговци печелят милиони, а българският бизнес, лечебните заведения, детските градини и учебните заведения заплащат три пъти по-високи сметки, добави Манолова.

Нужни са безапелационни дейности по премахване на всички фрагменти на Борисов във високите етажи на енергетиката. Те са заложили мина, която ще взриви българската стопанска система, сподели още тя.

Настояваме служебното държавно управление неотложно да поддържа и бизнеса, и семействата за увеличените цени на ток, парно и вода за отоплителния сезон от 1 октомври до 31 март. Държавата да поеме разликата сред прогнозната цена на тока за бизнеса, избрана от КЕВР – 120 лева и действителната цена – 240 лева Това би коствало 150-180 млн. лева месечно на бюджета, акцентира Манолова.

Тя разясни, че при 20 % нарастване на цената на тока за семействата, компенсацията ще коства на бюджета 30 млн. лева, а при 10 % нарастване на цената на парното – 10 млн. лева Ще настояваме страната да поеме и нарастването на цената на водата с 30 % от 1 януари 2021 година, сподели Манолова.

През идната седмица ще подпишем съглашение сред трите обединения – „ Изправи се БГ! Ние идваме! “, „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “. Ние изрично сме декларирали - без ГЕРБ и без Движение за права и свободи. Не имаме вяра в тезата за „ положителния “ ГЕРБ и „ положителното “ Движение за права и свободи. За тях е здравословно да стоят настрана от властта, безапелационна бе Манолова и акцентира, че е почтено по отношение на хората да знаят, че гласоподават за смяната през три обединения.

Подписването на съглашение, което да влезе в идната управническа стратегия, е гаранция за хората, че ще се случи заложеното в предизборните стратегии. В това съглашение „ Изправи се БГ! Ние идваме! “ ще настояваме за поддръжка за хората в изискванията на инфлация и фрапантен скок на цените на ток, парно и вода, добави тя.
 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР