Снимка Булфото, архивИкономистът и бивш депутат Мартин Димитров определи идеята

...
Снимка Булфото, архивИкономистът и бивш депутат Мартин Димитров определи идеята
Коментари Харесай

Правителството удря малките търговци

Снимка Булфото, списък

Икономистът и някогашен народен представител Мартин Димитров дефинира концепцията огромните търговски вериги да продават хляба без облага, с цел да се омекоти резултатът от повишението на цените върху потребителите като " меко казано смущаваща и популистка ". В предаването " 12+3 " по БНР той съобщи, че " отвън комунизма нито една друга икономическа доктрина не споделя, че може да има търговци, които да не осъществят облага ". Димитров вижда опасности за дребните търговци от използването на сходна мярка:

" Ако тази мярка бъде въведена (защото е допустимо да се случи), самите вериги могат да видят в тази концепция опция. Могат да решат, че в този момент това е тяхната опция да ударят конкуренцията, а точно дребните магазинчета, които създават и които продават по-скоро сходни произведения като самун, да употребяват обстановката, че имат разрешението на държавното управление да продават без облага, в случай че щете, за какво не и на загуба, с цел да могат да банкрутират за прочут интервал от време, всички дребни магазинчета, които създават самун. Това ще е резултатът, а по-късно, откакто банкрутират, ще има доста по-малко конкуренция и резултатът ще бъде още по-голямо повишаване на хлебните произведения. "

Димитров напомни, че България е поканена от Европейската комисия да предоговори цените на природния газ с Русия, а по-ниски цени на природния газ значат по-ниски разноски за произвеждане, надлежно по-ниски цени на редица артикули, в това число на хляба: " Това сега може да го направи България. Виждаме обаче, че тя не се е забързала да го направи. Въпреки, че има процедура на Европейската комисия, макар че неведнъж бяхме канени, такова предоговаряне даже не е почнало. "

Икономистът уточни като различен фактор цените на бензина и дизела и добави, че в България превозът образува всички цени, в това число цената на хляба.
 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР