Снимка Булфото, архивИ двамата  били единодушни, че от ключово значение

...
Снимка Булфото, архивИ двамата  били единодушни, че от ключово значение
Коментари Харесай

Путин и Меркел с важен телефонен разговор

Снимка Булфото, списък

И двамата  били единомислещи, че от основно значение за ориста на следвоенна Европа е било помиряването сред съветския и немския народ.

Руският президент Владимир Путин и немският канцлер Ангела Меркел разискаха по телефона общите старания на Москва и Берлин за гарантирането на сигурността в Европа, заяви БНР.

По молба на Меркел Путин я е уведомил за резултатите от договарянията си с президента на Съединените щати Джо Байдън на 16 юни в Женева.

От пресслужбата на Кремъл прецизираха, че диалогът се е състоял по самодейност на канцлера Меркел по отношение на 80-та годишнина от началото на Великата отечествена война и отбелязвания през днешния ден в Русия Ден на паметта и скръбта.

На 22 юни 1941 година хитлеристка Германия атакува Съветския съюз. Ангела Меркел е изразила съчувствието си към съветския народ по отношение на неизмеримите премеждия, които е предизвикала започнатата от нацистите война.

Двамата водачи на подчертали, че е доста значимо историческата памет за тези събития да бъде съхранена. Путин и Меркел са били единомислещи, че от основно значение за ориста на следвоенна Европа е било помиряването сред съветския и немския народ.

В днешния си брой немският ежедневник " Ди Цайт " разгласява публикация на Владимир Путин. В нея съветският президент се афишира за възобновяване на партньорството сред Русия и Европа на основата на въпросите от съвместен интерес.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР