Снимка Булфото, архивГлавен комисар Николай Хаджиев, директор на Главна дирекция

...
Снимка Булфото, архивГлавен комисар Николай Хаджиев, директор на Главна дирекция
Коментари Харесай

Не пускат никого до склада с машините за вота

Снимка Булфото, списък

Главен комисар Николай Хаджиев, шеф на Главна дирекция " Национална полиция " (ГДНП) съобщи пред: " Машините за гласоподаване се съхраняват в склад, охраняван от жандармерия и достъпът до помещението се управлява. Периодично се подават описи с лица, които биха имали достъп до склада, те се изследват и едвам откакто бъде доказана тяхната надеждност, са допускани до помещението ".

Това съобщи той пред БНР, във връзка подозрения на политици, че измежду охранителите на складовото помещение с машините за гласоподаване на идните избори има и лица с престъпни досиета. 
 
Директорът на ГДНП изясни, че представители на Министерство на вътрешните работи, ЦИК и компанията, която доставя машините, са в непрекъсната връзка.
 
Към момента няма постъпили сигнали в Министерство на вътрешните работи за подготвяни закононарушения против изборните права на жителите, заяви гл. комисар Хаджиев.
 
" От 8 март ще стартира да действа денонощна телефонна линия и имейл за подаване на такива сигнали. Те ще бъдат оповестени на страницата на министерството. Тези сигнали ще бъдат обработвани в директна съгласуваност с прокуратурата и под неин контрол. Ако се съберат годни доказателства за даване на прокуратурата, това ще бъде направено. Министерство на вътрешните работи стартира с подготовката на идните избори още при започване на януари ", разгласи той.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР