Снимка: Булфото, архивФинансовият министър Кирил Ананиев обяви, че през април

...
Снимка: Булфото, архивФинансовият министър Кирил Ананиев обяви, че през април
Коментари Харесай

Ананиев обяви: Отпускаме още 106 милиона лева за пенсионерите през април

Снимка: Булфото, списък

Финансовият министър Кирил Ананиев разгласи, че през април на пенсионерите ще бъдат дадени в допълнение 106 милиона лв.. Новината той разкри пред публицисти в Билинския манастир.

По думите му това е добавката от 50 лева, която държавното управление е поело като ангажимент да се изплаща до привършване на изключителната епидемиологична конюнктура, предава Българска телеграфна агенция.

На този стадий тя е до 30 април и 50-те лв. са обезпечени, съобщи Ананиев.

Според него въпреки че се намираме в изключителна обстановка от позиция на пандемията, в случай че тя продължи, държавното управление е в пълномощията си да удължи това погашение.

В този миг възрастните хора имат потребност от спомагателна помощ, обвързвана и с медикаменти, и с по-големи компликации в изхранването, уточни министърът. По думите му тези хора са изнесли огромна част от построяването на страната и заслужават сходен добър жест. В никакъв случай той не е избирателен, средствата са предопределени за потребности, които хората имат, увери Ананиев.

Кирил Ананиев участва на церемониален водосвет в напълно реновираната черква в Билинския манастир " Св. Архангел Михаил " в община Брезник. Манастирът е една от най-старите обители в Западна България.

Според исторически и археологически проучвания датира от 10 -11 век. Ремонтиран е със средства по Програмата за развиване на селските региони 2014 - 2020. Проектът е на стойност 560 000 лева

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР