снимка: Булфото, архивЕдин от съоснователите на движение Продължаваме промяната -

...
снимка: Булфото, архивЕдин от съоснователите на движение Продължаваме промяната -
Коментари Харесай

Асен Василев: Надяваме се следващата седмица да разговаряме с ДБ и ИБГНИ за това как да се управлява в следващия парламент

снимка: Булфото, списък

Един от съоснователите на придвижване " Продължаваме промяната " - Асен Василев разяснява настоящата политическа конюнктура в страната и идните парламентарни избори.

" Много сме сюрпризирани от извънредно огромната поддръжка на " Продължаваме промяната ". Много е прелестно да чуваме окуражителни думи в Пловдив. Очакваме до две седмици да представим предизборната си стратегия. Ще желаеме да спрем всички течове и да не се пипат налозите, само че да се заплащат. Имахме ужасно обучение, в което нямахме потребност от частни уроци. При опазването на здравето има нещо, което доста ми тежи - да пращаме българите да се лекуват в чужбина. В опазването на здравето има доста неравенства. Шефове на лечебни заведения са взимали над милион на година, а чиновници взимат съвсем минимална заплата. С Кирил Петков евентуално ще водим листи освен в Пловдив и в Хасково, а и в София ", съобщи някогашният длъжностен финансов министър пред Българска национална телевизия.

" Няма по какъв начин държавното управление да субсидира парите за електрическата енергия. Цената на газа се е вдигнала с 56%. Построили сме си Турски поток, а не сме довършили връзката с Гърция. Енергийната ни система е вкарана в съвършена стихия. Решенията в енергетиката лишават сред 6 и 9 месеца. В момента държавното управление няма по какъв начин да субсидира сметките за тока. За да се понижи цената, би трябвало да стартираме да купуваме газ от Азербайджан. Българските енергийни сдружения би трябвало да сложат на пазара дълготрайни контракти ", сподели още Василев. 

" Надяваме се идната седмица да беседваме с Демократична България и ИБГНИ за това, по какъв начин да се ръководи в идващия парламент. Избирателите би трябвало да имат цялостната независимост да избират кого да поддържат. С Кирил Петков сме решили да подкрепим Румен Радев. Това не виждам по какъв начин ще ни попречи в връзките с " Демократична България ", разяснява Василев. 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР