Снимка Булфото, архивЕдин от актуалните въпроси, свързан с достъпа на

...
Снимка Булфото, архивЕдин от актуалните въпроси, свързан с достъпа на
Коментари Харесай

Медиите остават без достъп до депутатите и в новия парламент

Снимка Булфото, списък

Един от настоящите въпроси, обвързван с достъпа на медиите до новото Народно заседание, откри своя отговор през днешния ден.  Журналистите още веднъж няма да имат достъп до новите депутати.  Разпоредбите на законодателния орган по отношение на медиите е на следващия ден репортерите да бъдат изолирани в зала " Запад " и да нямат достъп до коридорите. Така  те ще стоят в страни от народните представители и няма да им задават въпроси.

Тази мярка влезе в действие преди към години след настъпването на пандемичната обстановка.

Няколко тъжби публицисти писаха до ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева, само че все пак останаха в изолираност. Такава беше обстановката и в новата-стара постройка на Народното събрание - Партийния дом.

Очевидно лозунгите за независимост на словото важат единствено до изборите.

Припомняме, че през вчерашния ден беше гласувана идеята  първото тържествено съвещание на Народното събрание  да се проведе  в бялата постройка на парламента  - знакова за дългогодишната работа на народните представители.

Все още няма изясненост обаче дали ще се одобри предлагането депутатите отначало да се пренесат там, въпреки че по информация на news.bg няма механически условия за осъществяване на съвещание -  микрофоните и системата за гласоподаване са демонтирани и трансферирани в постройката на Партийния дом.

Депутатите  се реалокираха в новата постройка на Народното събрание -  някогашния Партиен дом, при започване на новия политически сезон на 2 септември 2020 година

Тогава обаче публицистите показаха неодобрение, защото се оказа, че достъпът им е ограничен и на процедура могат да видят кой влиза и излиза от постройката на Народното събрание само от прозореца на тоалетната, планувана за прилагане от публицистите.

Медиите даже внесоха подписка против новите условия, при които са принудени да работят, написа

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР